Biltse voedselproducenten en restaurants maakten uitgebreid kennis met elkaar tijdens het Voedselcafé van Bilts Heerlijk
Afgelopen maandag werd wederom een succesvol Voedselcafé georganiseerd door Bilts Heerlijk. Want, in de gemeente De Bilt wordt (h)eerlijk voedsel geproduceerd. Vlees, groenten, zuivel, kruiden en honing; stuk voor stuk kwaliteitsproducten. Welke kansen biedt dat voor de lokale menukaart in de restaurants?
Bas Cloo, een van de oprichters van Dutch Cuisine, inspireerde de aanwezigen. Daarna gingen zij – waaronder een groot aantal producenten van eerlijke voeding en vele restauranthouders, samen op zoek naar ideeën om lokaal en milieuvriendelijk geteeld voedsel op de kaart te krijgen.
De gerenoveerde oude stal – Stal den Eijck – van Landgoed Vollenhoven was de sfeervolle ambiance voor de food-ondernemers ideeën uit te wisselen. Tijdens het programma verraste Bilts Heerlijk met mooie en lekkers gerechten van Biltse bodem!
Ook Anne Brommersma, wethouder duurzaamheid van de gemeente De Bilt was aanwezig bij de opening van het Voedselcafé. Net als Joanne Penning van Samen voor De Bilt: “Wat een fantastische kans voor de plaatselijke horeca om samen met Biltse producenten heerlijke lokale producten op de menukaart te krijgen!” aldus Joanne.
Liline Mullier, bewoner en eigenaar van Landgoed Vollenhoven, heette iedereen welkom in Stal den Eijck en vertelde over de geschiedenis van deze memorabele plek. Op de achtergrond Willy Douma van Bilts Heerlijk
Ook wethouder Anne Brommersma liet zich niet onbetuigd en juicht dit initiatief enorm toe. Een stoute droom komt uit: ook voedsel in de gemeente De Bilt gaat langs ecologische- en lokale wegen
In een speeddate-sessie maakten producenten en restauranthouders kennis met elkaar. Hier vertelt Martine Wismeijer over Boerderij Bureveld
Eetcafe Van Miltenburg maakt kennis met Landgoed Vollenhoven
Bas Cloo van Dutch Cuisine vertelt over het fenomeen: duurzaam, lekker en gezond. vooral over het gemakkelijker en aantrekkelijker maken; goed voor de economie én de planeet!
In groepjes gingen producenten en gebruikers met elkaar aan de slag om het (h)eerlijke eten op het restaurantbord te krijgen, inclusief de jongste deelnemer
De groepjes vertelden hun vorderingen aan de anderen
Er moest natuurlijk ook geproefd worden. Chefkok Marjan Allewelt van Amuse Kookt, vertelde over de gerechten die de aanwezigen te proeven kregen, alles gemaakt van lokale producten
De deelnemers aan het Voedselcafé van Bilts Heerlijk gingen telkens door naar het zoeken van mogelijkheden om de voedselketen in De Bilt duurzamer te maken en vooral lekkerder! Theo Agterberg van Meneer Vink in gesprek met de tafelgenoten
Willy Douma leidde de aanwezigen door het programma heen
Voedselcafé van BOER naar restaurantBORD
DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op
Facebook.
Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar
info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie.
Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet!
©2021 HLP images.nl