21 mei 2018 de 3e editie van de Rabobank ALS Lenteloop

Rabobank ALS Lenteloop Bilthoven in 2017

Rabobank ALS Lenteloop Bilthoven

Schrijf je vóór 30 april in dan ben je gegarandeerd van een startnummer mét naam! Ook stuurt de organisatie de startnummers dan nog op. Iedereen die zich na deze periode inschrijft krijgt een blanco startnummer en kan deze vanaf 17 mei ophalen. Maar er is meer, véél meer! Lees het laatste nieuws!

Er hebben zich inmiddels meer dan 700 deelnemers ingeschreven die samen ruim 65.000,- euro hebben weten in te zamelen. Hiermee lopen de inschrijvingen voor op afgelopen editie.

Commissaris van de Koning reikt cheque Rabobank ALS Lenteloop uit

‘Vier het leven’ Dat staat op 21 mei centraal. Samen met Gerard Ekdom en de Hermes Houseband belooft de 3Rabobank ALS Lenteloop Bilthoven weer een feest te worden. Dit jaar reikt niemand minder dan de Commissaris van de Koning Willibrord van Beek de cheque uit aan professor dr. Jan. H. Veldink van het ALS Centrum.

Online veiling

Dit jaar wordt er voor het eerst een grote online veiling georganiseerd voor de Rabobank ALS Lenteloop. Vanaf 20 april is deze veiling van start gegaan en iedereen kan nog steeds mee bieden. In de komende periode worden er maar liefst 19 kavels geveild. Van diverse kunstwerken tot een prachtige privé voorstelling van theatergroep ’t Groene Geneuzel en van een diner voor 2 in restaurant de Witte Zwaan, via een gehele pagina advertentieruimte in het blad Amsterdam XXXL, tot aan een tuinontwerp door Abacus tuinen. Hierbij de directe link naar de veilingpagina. Let op! De nu nog gesloten kavels komen binnenkort beschikbaar!

Galerie Mi stelt iedereen in de gelegenheid om op donderdag 26, vrijdag 27 en zaterdag 28 april van 14.00 tot 17.30 uur de kunstwerken te bezichtigen. Galerie Mi is gevestigd op Beethovenlaan 13 in Bilthoven.

KLIK hier voor de gehele reportage van vorig jaar!

Rabobank ALS Lenteloop Bilthoven in 2017

En weg was de Kids-runin 2017!

Rabobank ALS Lenteloop Bilthoven in 2017

Ook dit jaar weer zijn de wandelaars meer dan welkom!

Over Rabobank ALS Lenteloop

Op 21 mei 2018 wordt de derde ALS Lenteloop gehouden na het succes van 2016 en 2017. In en om het centrum van Bilthoven en in het bos bij Bilthoven.

De Rabobank ALS Lenteloop is een actie waarbij deelnemers hardlopend of wandelend een zelfgekozen afstand afleggen onder het motto ’samen leven, samen lopen’. Doel is zo veel mogelijk geld in te zamelen voor de strijd tegen ALS. Met de opbrengsten wordt wetenschappelijk onderzoek naar ALS ondersteund, met als doel de oorzaak van ALS te vinden en daarmee beter op zoek te kunnen naar curatieve methodes om ALS te bestrijden.

Op de ALS Lenteloop kunnen de volgende afstanden gelopen worden:

  • 2,5 km
  • 2,5 km Kidsrun
  • 5 km
  • 10 km
  • Wandelen over 5 kilometer (of korter als u dat beter past)
  • ALS Special: 500 m wandelen voor minder validen

Ontstaansgeschiedenis

Vincent Cornelissen, de initiatiefnemer van de ALS Lenteloop, kreeg in 2015 de diagnose ALS en daarbij te horen: hier kunnen we niets aan doen, hooguit enigszins vertragen. “Me er zomaar bij neerleggen is niet mijn stijl”, reageerde Vincent.

Vincent vervolgt: “Extra onderzoek moest de oplossing dichterbij kunnen brengen. Extra onderzoek is extra geld. Eerder liep ik halve marathons voor goede doelen. Nu had ik een goed doel dichtbij gevonden. Een sponsorloop voor extra onderzoek naar de oplossing van ALS. Daarbij kwam dat het nu nog belangrijker was dan ooit om het leven te vieren. Die twee ingredienten konden we gaan combineren in de ALS Lenteloop, een loop die net als de lente vrolijkheid en positiviteit brengt. En de oplossing van ALS!”

Voor alle informatie over het evenement: KLIK hier!

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht