Lokale VVD’rs op pad in Maartensdijk

VVD Maartensdijk Groenekan lokale kandidaten

Henric de Jong Schouwenburg (links) en Gert-Jan Weierink (rechts) overhandigen hun verkiezingsposter aan Anne Doedens en Hans Stevens

Op zaterdag 3 maart startte de lokale VVD-kandidaten Henric de Jong Schouwenburg (Groenekan) en Gert-Jan Weierink (Maartensdijk) hun campagne. Ze willen hiermee laten zien dat de VVD ook vertegenwoordigd is in deze twee kernen van De Bilt. Het decor was de kapperszaak van Hans Stevens aan het Maertensplein. Hierbij overhandigde zij hun posters aan Anne Doedens, oud fractievoorzitter van de VVD en Hans Stevens, de dorpsbarbier. Het is de bedoeling dat beide kandidaten tot de verkiezingen elke zaterdag een bakkie gaan doen bij de kapper om zo in gesprek te komen met de bewoners van deze kernen.

Kandidaat-raadslid De Jong Schouwenburg en medekandidaat Weierink menen dat er nu onvoldoende aandacht is voor de kernen uit de voormalige gemeente Maartensdijk. “Als je kijkt naar de discussie over de renovatie van De Vierstee in de raad, merk je dat Maartensdijk bij het merendeel van de raadsleden niet erg ‘bekend’ is”, stelt De Jong Schouwenburg, huidig raadslid voor de VVD.

Weierink vult de Jong Schouwenburg aan en stelt dat juist de sterke sociale structuur in de voormalige gemeente Maartensdijk een belangrijke bijdrage levert aan de vitaliteit van dit deel van de gemeente. “Maar dit betekent niet dat zij daarom niet vertegenwoordigd hoeven te zijn in de raad”, zegt Weierink. Een voorbeeld waaruit de noodzaak blijkt om lokale kandidaten uit de voormalige gemeente Maartensdijk in de raad te hebben is bijvoorbeeld de geluidswal langs de A27 en het tegengaan van het sluipverkeer in Westbroek.

Daarom willen zij voldoende voorkeurstemmen in de wacht te slepen om ook de inwoners van Maartensdijk, Groenekan, maar ook Hollandsche Rading en Westbroek een stem te geven in de gemeenteraad van De Bilt. Zij gaan een laagdrempelige campagne voeren gericht op persoonlijk contact met de kiezers. Tot aan de verkiezingen zal er elke zaterdag bij Kapper Hans de mogelijkheid zijn om met hen in gesprek te komen onder het motto “Bakkie doen bij Hans”.

VVD Maartensdijk Groenekan lokale kandidaten

Gert-Jan gaf een korte toelichting op hun campagne

VVD Maartensdijk Groenekan lokale kandidaten

Anne Doedens en Hans Stevens hadden nog best wat opmerkingen, maar de actie van de beide heren werd positief ontvangen

VVD Maartensdijk Groenekan lokale kandidaten

Dat was natuurlijk een leuk moment. Voorafgaand liet Anne Doedens zich nog even snel knippen door Hans Stevens. Dat bleef niet onopgemerkt. Ook correspondent en fotograaf Henk van de Bunt van de Vierklank maakte hier dankbaar gebruik van voor een plaatje

Lokale VVD’rs op pad in Maartensdijk

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht