Griet Op de Beeck was in Bilthoven!

Griet op de Beeck in Het Lichtruim Bilthoven

Griet Op de Beeck voelde zich als een vis in het water in Het Lichtruim Bilthoven

Afgelopen woensdagavond was boekenweekgeschenk schrijfster Griet Op de Beeck in Het Lichtruim, alwaar ze haar boekenweek lezing gaf voor een volle zaal. Ze las fragmenten voor uit Vele hemels boven de zevende, Gij nu en Het beste dat we hebben. Soms ontroerend en soms hilarisch en weet dat ook met overgave voor te dragen.

Ze zette helder uiteen waar ze het liefst over schrijft, over liefde en dood. Haar boeken zijn echt fictie, niet autobiografisch, ze verdiept zich in haar personages zonder er een bekend persoon bij voor ogen te hebben.

Boekenweekgeschenk

Op haar eigen sprankelende wijze vertelde Griet over haar blijdschap het boekenweekgeschenk te mogen schrijven en hoe ze geniet van de Boekenweektour en alle mooie gesprekken die ze met lezers heeft. Bevlogen hield Griet een pleidooi voor alle bezoekers om waar je steeds weer tegen aan loopt, aan te gaan, te doorleven en te verwerken om zo zonder die bagage je eigen leven te leiden. Zoals Griet zelf. En nu staat ze hier en leeft haar eigen leven.

Uitgebreide signeersessie

Na de lezing nam Griet de tijd om te signeren en met iedereen een persoonlijk woord uit te wisselen. Wat een feestelijke avond waarin de waarde van het boek uitbundig werd gevierd.

Dit feestelijke evenement was georganiseerd door de Bilthovense Boekhandel, Bouwman Boeken, Bibliotheek Idea, Stichting Kunst en Cultuur De Bilt en Kunstenhuis De Bilt.

Tekst: Bea Rigter Bibliotheek Idea

Griet op de Beeck in het Lichtruim Bilthoven

Griet las diverse passages uit drie van haar boeken

Griet op de Beeck in het Lichtruim Bilthoven

De theaterzaal was volledig gevuld!

Griet op de Beeck in het Lichtruim Bilthoven

Aan het eind van haar lezing stelde Bea Rigter (Bibiliotheek Idea) nog diverse vragen aan Griet

Griet op de Beeck in het Lichtruim Bilthoven

Medeorganisator Ike Bekking (Bilthovense Boekhandel / Bouwman Boeken) richtte kort het woord tot het publiek

Griet op de Beeck in het Lichtruim Bilthoven

Griet Op de Beeck genoot zichtbaar van de signeersessie. Zij nam dan ook alle tijd voor een ieder

Griet Op de Beeck was in Bilthoven!

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht