Nieuwe expositie in de Traverse van het gemeentehuis

Arttraverse Bilthoven Nelleke Brons en Sanne van Tongeren

In een overvolle Mathildezaal vond afgelopen zondag de opening plaats van de nieuwe expositie in de traverse van het gemeentehuis

Afgelopen zondag was de opening van een nieuwe expositie in de Traverse van het gemeentehuis De Bilt. De Stichting ArtTraverse heeft weer een prachtige expositie samengesteld van twee kunstenaars: Nelleke Brons (schilderijen) en Sanne van Tongeren (beelden). De expositie werd geopend door Paul van Tongeren, emeritus hoogleraar ethiek in Nijmegen en Leuven en vader van Sanne van Tongeren. Mezzo-sopraan Cora Burggraaf en pianist Ed Spanjaard zorgden voor een mooie sfeer tijdens het officiële gedeelte.

De expositie is te bezoeken tot en met dinsdag 15 mei 2018 tijdens de openingstijden van het gemeentehuis.

Voor meer foto’s en nabestellingen, kijk onderaan dit bericht.

Arttraverse Bilthoven Nelleke Brons en Sanne van Tongeren

Rita Maas van ArtTraverse opende de middag

Arttraverse Bilthoven Nelleke Brons en Sanne van Tongeren

Mezzo-sopraan Cora Burggraaf en pianist Ed Spanjaard zorgden voor een mooie sfeer tijdens het officiële gedeelte

Arttraverse Bilthoven Nelleke Brons en Sanne van Tongeren

De expositie werd geopend door Paul van Tongeren, emeritus hoogleraar ethiek in Nijmegen en Leuven

Arttraverse Bilthoven Nelleke Brons en Sanne van Tongeren

De werken van beide kunstenaars vinden ook deze keer weer een prachtige plek in de traverse van het gemeentehuis

Arttraverse Bilthoven Nelleke Brons en Sanne van Tongeren

De kunstwerken trokken veel aandacht

Arttraverse Bilthoven Nelleke Brons en Sanne van Tongeren

De schilderijen van Nelleke Brons komen mooi uit

Arttraverse Bilthoven Nelleke Brons en Sanne van Tongeren

Een goed samenspel van schilderijen en beelden op de expositie

Arttraverse Bilthoven Nelleke Brons en Sanne van Tongeren

De bezoekers van de opening genoten volop van de tentoongestelde werken

Arttraverse Bilthoven Nelleke Brons en Sanne van Tongeren

De werken ontlokten vele goede gesprekken

Arttraverse Bilthoven Nelleke Brons en Sanne van Tongeren

Sanne van Tongeren (beelden) met een portret van Nelleke Brons op de achtergrond in gesprek met een bezoeker

Arttraverse Bilthoven Nelleke Brons en Sanne van Tongeren

Om het thuis allemaal nog eens rustig te bekijken

KLIK HIER voor meer foto’s en nabestellingen.

Nelleke Brons

Nelleke Brons (1924 – 2015) was op wat lessen modeltekenen aan de Vrije Academie in Utrecht na, autodidact. Haar vroegste potloodtekeningen, uit de jaren 40, zijn nog fijn gedetailleerd. In de jaren 60 slaat ze radicaal een andere weg in: de potloden maken plaats voor penselen en paletmes. Ze schildert in aardse, gronderige tonen wonderlijk uitgerekte menselijke figuren, woestijnen, kamelen. In de jaren 70 gaat ze realistischer werken, in grijs-blauwe tinten met vaak ergens een rood accent.

Er zijn terugkerende thema’s: vogels en vogel-mensen, mensen met maskers, de woestijnen en de kamelen blijven, neushoorns, blote mensen, trappen en tralies, industrieterreinen, de zee. Het werk van Nelleke Brons is niet te rubriceren of in te delen bij een bepaalde stroming of kunstbeweging. Haar schilderijen, die verontrustend kunnen zijn maar die tegelijkertijd ook veel subtiel-humoristische elementen bevatten, zijn de perfecte en unieke uitdrukking van een bijzondere vrouw en kunstenaar. Over haar werk is een publicatie verschenen met onder andere tekstbijdragen van Nelleke Noordervliet en Erik Bindervoet.

Sanne van Tongeren

Sanne van Tongeren (Nijmegen, 1978) zoekt de dialoog met oude meesters, maar haar beelden zijn eigentijds. Uit haar figuren spreekt een ingehouden dynamiek, waarmee ze de toeschouwer uitnodigt om zelf in beweging te komen. Van haar beelden gaat kracht uit, maar ook verstilling. ‘Beeldhouwkunst is geen fotografe. Portretten tonen geen momentopname, maar zijn veeleer een verbeelding van tijd.’ Sanne is afgestudeerd als classica. In 2009 verhuisde ze naar Florence voor de studie Figurative Sculpture aan The Florence Academy of Art.

Zij ontving een studiebeurs van de academie en werd in het laatste studiejaar opgenomen in de docentenstaf waaraan zij als principal instructor tot eind 2017 verbonden is geweest. In 2016 richtte ze in Amsterdam een klassieke academie op: Figura, Dutch Academy of Figurative Sculpture. Begin 2018 heeft zij haar atelier van Italië naar Nederland verhuisd om daar de start van het tweejarig curriculum voor te bereiden. Haar werk is tentoongesteld en aangekocht voor particuliere collecties in Italië, Engeland, Frankrijk en Nederland.

Nieuwe expositie in de Traverse van het gemeentehuis

Teksten zijn ontleend aan de website arttraverse.nl. Hier is tevens meer informatie over de expositie te vinden!

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht