Succesvolle start basiscursus naaien & kleding herstellen

Samen voor De Bilt WVT Naaicursus

Van links naar rechts: cursist Subhia Hedxishekho krijgt uitleg over het gebruik van de naaimachine door Wil Moget, docent. Martijn van Veenendaal van Sympany en Ruud Jansen van WVT vragen cursist Walaa Awad hoe de eerste les gaat

Afgelopen week is de basiscursus naaien & kleding herstellen van start gegaan.
In 10 lessen leren cursisten kleding maken, vermaken en repareren. De cursus is georganiseerd voor mensen op of onder bijstandsniveau/mensen met U-pas. Zij betalen geen geld voor het volgen van de cursus.


Hulpvaardigheid onderling groot

De cursus die plaatsvindt bij WVT zit met acht deelnemers meteen vol. Al de eerste les gingen zij aan de slag met het maken van een eenvoudig kledingstuk. De hulpvaardigheid onderling bleek groot. Met de lessen leren cursisten een nieuwe vaardigheid die hen geld uitspaart. Bovendien is het een goede manier om nieuwe sociale contacten op te doen.

Donatie Sympany

De cursus is opgezet in samenwerking met gemeente De Bilt en kon worden gestart dankzij de donatie van textielinzamelaar Sympany. Zij zamelen kleding in en steunen textiel gerelateerde projecten in Nederland, Afrika en India. Doel is blijvende ontwikkeling en het vergroten van de zelfredzaamheid van de lokale bevolking.

Organisaties

De basiscursus naaien & kleding herstellen is georganiseerd door Samen voor De Bilt. Zij brengen het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties bij elkaar om maatschappelijke betrokkenheid in gemeente De Bilt te bevorderen.
WVT levert voor de cursus de docent, de ruimte, naaimachines en het materiaal. Als welzijnsorganisatie heeft zij een uitgebreid aanbod van activiteiten, voor alle leeftijden. Zij is gericht op versterking van de sociale samenhang en het bevorderen van leefbaarheid en welzijn.

Meedoen?

Wilt u ook actief zijn in de Biltse samenleving, neem dan contact op met Judith Boezewinkel van Samen voor De Bilt: judith@samenvoordebilt.nl of 06 – 11 56 49 57. Heeft u interesse om deel te nemen aan de cursus of kent u iemand die hiervoor in aanmerking komt? Laat het ons dan weten. Bij voldoende deelname starten we later in het jaar een tweede groep!

Samen voor De Bilt WVT Naaicursus

Ook helpen de cursisten elkaar

Samen voor De Bilt WVT Naaicursus

Walaa Awad heeft veel plezier in het leren herstellen en maken van kleding

Samen voor De Bilt WVT Naaicursus

Wil Moget geeft geconcentreerd uitleg over het gebruik van de naaimachine

Succesvolle start basiscursus naaien & kleding herstellen

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht