Vrijwilliger in Beeld: Karina de Jong – Voedselbank De Bilt

MENS De Bilt Vrijwilliger Karina de Jong Voedselbank De Bilt

Karina aan het werk bij Voedselbank De Bilt

Op een vrijdagmorgen stappen we naar binnen bij Voedselbank De Bilt en ontmoeten vrijwilliger Karina de Jong. Zij is druk met het vullen van de kratten voor de uitgifte deze dag. “We hebben vandaag prachtige appels, die bovendien door de vrijwilligers van de Voedselbank zelf zijn geplukt”, vertelt Karina.

Chauffeur

Op de vraag hoe zij als vrijwilliger bij Voedselbank De Bilt is terechtgekomen, vertelt zij het volgende: “Vier jaar geleden werkte ik vier dagen in de week en had een dag ‘over’. Ik wilde graag iets maatschappelijks doen en ben op zoek gegaan. Bij Voedselbank De Bilt was toen een vacature voor chauffeur. Dat leek me leuk en stoer met zo’n grote bus! En zo geschiedde. We reden langs de toeleveranciers en af en toe ook naar collega voedselbanken om spullen op te halen. Het leukste ritje was wel het ophalen van kerstbomen bij Tele2 in Amsterdam; heel apart. Toen ik in verwachting was van onze zoon Gijs paste ik op een gegeven moment niet meer achter het stuur en ben toen gastvrouw bij de uitgifte geworden. Na de geboorte van Gijs was er behoefte aan inpakkers en dit werk doe ik nu nog steeds.”

Fexibel

Karina is om de week bij Voedselbank De Bilt te vinden. “Het is mogelijk om flexibel te werken. Ik werk om de week een ochtend van tweeëneenhalf uur”, vervolgt Karina. “In het begin ging Gijs gewoon mee in de buggy en lag lekker te slapen terwijl wij de kratten vulden. Het is fijn om je eigen ritme te kunnen bepalen en daar waar nodig je verdienstelijk te maken. Zo kan het voorkomen dat ik in plaats van vrijdag op een zaterdag werk tijdens de bekende Voedselbank-supermarktacties.”

Leuke afwisseling

Karina de Jong, die overigens woonachtig is in Maartensdijk, bewijst dat vrijwilligerswerk niet alleen voor gepensioneerden is, maar heel goed te combineren is als je een baan hebt voor een paar dagen in de week. “Bovendien geeft het ook veel”, vervolgt zij. “Je hebt leuke collega’s, een stuk gezelligheid en je bent fysiek bezig; een leuke afwisseling op mijn normale werk.”

Ook zin om vrijwilligerswerk te doen? Doe dan op zaterdag 13 oktober tussen 11.00 en 14.00 uur mee aan de Vrijwilligersbanenroute van MENS De Bilt. Er is dan tevens een vrijwilligersbanenmarkt in Het Lichtruim. Meer informatie hierover en over de deelnemers is te vinden op www.mensdebilt.nl.

Vrijwilliger in Beeld: Karina de Jong – Voedselbank De Bilt

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht