Start van de Week van de Duurzaamheid

Samen voor De Bilt Start Week van de Duurzaamheid

Wouter en Marjolein van Oostrum en hun kinderen ontvingen het Duurzaamheidssymbool van de gemeente De Bilt uit handen van wethouder Anne Brommersma, links geflankeerd door Hugo von Meijenfeldt

Vandaag vond de kick off plaats van de eerste Week van de Duurzaamheid in de gemeente De Bilt. In de komende week van 6 – 14 oktober zijn er allerlei activiteiten die betrekking hebben op een van de 17 wereldwijde ontwikkelingsdoelen. De aftrap was het aanbieden van het Duurzaamheidssymbool aan Wouter en Marjolein van Oostrum de eigenaren van zorgboerderij Nieuw Toutenburg.

Week van de Duurzaamheid

Duurzaam De Bilt bestaat uit diverse organisaties die allemaal duurzaamheid hoog in hun vaandel hebben staan zoals BENG!, het RepairCafé en de werkgroep FairTrade. Zij willen graag de 17 wereldwijde ontwikkelingsdoelen een gezicht geven in de gemeente De Bilt. Wat doen we eigenlijk al aan die doelen en wat zouden we nog meer kunnen doen? Duurzaam De Bilt wil zoveel mogelijk mensen stimuleren duurzame initiatieven te ondernemen. Ze begonnen bij de organisatie van de Week van de Duurzaamheid. Dat er veel gebeurt, blijkt uit de agenda die staat op www.duurzaamdebilt.nl.

Duurzaamheidssymbool

Het Biltse Duurzaamheidssymbool wordt ingezet bij projecten en activiteiten uit de gemeente De Bilt die bijdragen aan de doelstellingen uit het gemeentelijke duurzaamheidsprogramma en een energieneutraal De Bilt in 2030. Zowel kleine als grote duurzame en succesvolle initiatieven worden regelmatig met het symbool beloond.

Landwinkel De Hooierij (onderdeel Zorgboerderij Nieuw Bureveld) en Zorgboerderij Nieuw Toutenburg ontvingen het duurzaamheidssymbool voor hun medewerking aan het collectief zonnestroomproject van Biltstroom (een initiatief van BENG!). Zij stelden de daken van hun boerderij beschikbaar aan buurtbewoners om hun zonnepanelen te plaatsen.

WVT

Op het moment van de uitreiking van het duurzaamheidssymbool bruisten het van de duurzaamheidsactiviteiten in de WVT. Vrijwilligers van het RepairCafé waren spullen aan het repareren, Klimaatgesprekken hield een workshop en er waren stands van het Platform Duurzaamheid en de WVT zelf liet zien wat zij al doen aan duurzaamheid. Zo kochten zij van de opbrengsten van de Bazaar hun zonnepanelen.

Samen voor De Bilt Start Week van de Duurzaamheid

Michiel van Weele heet iedereen welkom namens het bestuur van de WVT

Samen voor De Bilt Start Week van de Duurzaamheid

De uit Bilthoven afkomstige Hugo von Meijenfeldt (Nationale Coördinator Implementatie Global Goals voor het Ministerie van Buitenlandse Zaken) vertelde dat wat De Bilt doet echt belangrijk is en beslist geen druppel op een gloeiende plaat is!

Samen voor De Bilt Start Week van de Duurzaamheid

Een vlammend betoog van wethouder Anne Brommersma over de bijzondere ontwikkelingen in De Bilt en dat het nog heel veel bijzondere inspanningen vergt om De Bilt in 2030 klimaat neutraal te krijgen: “We zijn onderweg!”

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht