Zonnepanelen Nieuw Toutenburg officieel in gebruik genomen

Biltstroom BENG Zonnepanelen Zorgboerderij Nieuw Toutenburg Maartensdijk

De aanwezige deelnemers van het Project Nieuw Toutenburg brachten samen met Biltstroom en de wethouder een toost uit met een glaasje appelcider uit Westbroek

Gisteren was het feest op Zorgboerderij Nieuw Toutenburg in Maartensdijk. De 299 zonnepanelen werden officieel in gebruik genomen samen met de 31 deelnemers. Biltstroom, de nieuwe lokale energiecoöperatie, organiseerde dit project in samenwerking met Marjolein en Wouter van Oostrum van Nieuw Toutenburg. Wethouder Dolf Smolenaers was bij dit feest ook aanwezig. Hij benadrukte dat juist dit de projecten zijn die er voor kunnen zorgen dat De Bilt in 2030 energieneutraal is.

Het tweede collectieve zonnestroomproject van Biltstroom is live!

Marjolein en Wouter van Oostrum van Zorgboerderij Nieuw Toutenburg aan de Dorpsweg in Maartensdijk hebben het dak van hun nieuwe koeienstal beschikbaar gesteld. Begin deze maand heeft Greenlink in opdracht van Biltstroom (een initiatief van BENG!) met de inleg van 31 deelnemende buurtbewoners 299 zonnepanelen geplaatst. De collectieve opwekking van lokale duurzame energie door Biltstroom in Maartensdijk is hiermee een feit!

Biltstroom BENG Zonnepanelen Zorgboerderij Nieuw Toutenburg Maartensdijk

Christoph Buter van Biltstroom heet de aanwezige deelnemers welkom in een heerlijk zomers zonnetje

Biltstroom BENG Zonnepanelen Zorgboerderij Nieuw Toutenburg Maartensdijk

Twee deelnemers aan het project Nieuw Toutenburg geven een toelichting over hun motivatie om deel te nemen aan dit project

Biltstroom BENG Zonnepanelen Zorgboerderij Nieuw Toutenburg Maartensdijk

Natuurlijk worden Marjolein en Wouter van Oostrum en hun kinderen ook in het zonnetje gezet. Zij hebben immers met het ter beschikking stellen van hun dak dit project mogelijk gemaakt

Ruimte genoeg

Familie Van Oostrum raakte enthousiast over het gezamenlijke project bij Landwinkel De Hooierij in De Bilt dat in mei 2018 is gerealiseerd. Toen zij  2 jaar gelden het dak van de koeienstal achter op het erf verlengden ontstond een grote overkapping voor de machines, het hout en het hooi. En voor zonnepanelen! Deels voor hen zelf maar Wouter en Marjolein vonden het een prachtig idee om het dak ook beschikbaar te stellen voor collectieve stroomopwekking voor buurtbewoners.

Biltstroom BENG Zonnepanelen Zorgboerderij Nieuw Toutenburg Maartensdijk

Wethouder Dolf Smolenaers geeft een korte toelichting

Biltstroom BENG Zonnepanelen Zorgboerderij Nieuw Toutenburg Maartensdijk

Wethouder Dolf Smolenaers en Christoph Buter onthullen het bord dat een opvallend plekje zal krijgen om aan te geven dat hier lokaal stroom wordt opgewekt

Over Zorgboerderij Nieuw Toutenburg

Zorgboerderij Nieuw Toutenburg biedt kleinschalige dagbesteding aan mensen met een verstandelijke beperking of psychische problemen, waarbij huiselijkheid en gezelligheid voorop staan. De wensen van de deelnemers zijn bij Zorgboerderij Nieuw Toutenburg het uitgangspunt bij de invulling van de dag. Er wordt een breed scala aan mogelijkheden voor dagbesteding geboden. De zorgboerderij richt zich met name op groenteteelt, fruit en de veehouderij. De producten van het land worden door de deelnemers van de zorgboerderij verwerkt en zijn te koop in de boerderijwinkel. Ook het vlees van de Limousinrunderen is hier te koop.

Zonnepanelen Biltstroom BENG2030 Nieuw Toutenburg officieel in gebruik genomen

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht