Griftenstein & Zorg zet stap naar buiten!

Griftenstein en Zorg VAn der Valk De Bilt-Utrecht Taarten bakken

Het was vandaag een drukte van belang in de bakkerij van Van der Valk De Bilt-Utrecht

Vandaag is de eerste stap gezet naar een bijzondere aanvulling op de activiteiten van Zorgboerderij Griftenstein & Zorg uit De Bilt. “Er was een groeiende behoefte naar een uitbreiding op de dagbesteding,” vertelt Suzanne Baan van Griftenstein & Zorg. “Veel van onze deelnemers zijn toe aan een kleine maar volgende stap. Hotel Van der Valk De Bilt-Utrecht biedt ons de unieke mogelijkheid om te werken in een arbeidsmatige situatie.”

Op naar betaald werk

“Wij hebben vanuit de gemeente de mogelijkheid gekregen om met onze deelnemers van de dagbesteding werk buiten de deur te gaan zoeken,” vervolgt Suzanne. “Al onze deelnemers hebben een indicatie ‘dagbesteding’, maar we zijn op zoek naar andere vormen dan alleen de vaste vertrouwde taken op de zorgboerderij. Het primaire doel is het versterken van hun zelfbeeld. Activiteiten ondernemen buiten hun comfortzone, wat erg spannend is, en het verkrijgen van een echt ‘salaris’ (d.m.v. een vrijwilligersbijdrage) zal dit doel bewerkstelligen. Mochten deelnemers aan dit project zich als een vis in het water voelen, dan willen wij  het uitbreiden of zelfs toewerken naar betaald werk,” aldus Suzanne.

Een en al enthousiasme bij Van der Valk

Folkert Deenik en Anne Deenik-Van der Valk, van Hotel Van der Valk De Bilt-Utrecht (die onlangs het stokje van Klaas en Els van der Valk hebben overgenomen), stapten direct vol enthousiasme in. “Dit is een kolfje naar onze hand,” vertellen Folkert en Anne. “We worden altijd enthousiast van dit soort projecten en willen hier heel graag aan mee doen. Vooral omdat de gemaakte taarten daadwerkelijk in Restaurant De Biltse Hoek worden verkocht en de opbrengst naar de makers gaat, maakt het extra motiverend voor de deelnemers. Zo dragen wij lokaal ook ons maatschappelijke steentje bij.” Vandaag was dus de eerste keer dat er vier taarten zijn gebakken en verkocht in het Restaurant De Biltsche Hoek. “Hoe gaaf!” besluit Suzanne.

Nog meer plannen

Voor de toekomst heeft Griftenstein & Zorg nog meer ideeën voor mogelijke activiteiten. Bijvoorbeeld het schoonhouden van het terrein bij Van der Valk, met de ouderen van Zorgvilla Steinenburgh (Zorggroep Claris) spelletjes doen of hen mee te nemen naar de paarden op Zorgboerderij Griftenstein & Zorg. Zo willen zij wisselende activiteiten aanbieden en kijken wat het beste past bij welke deelnemer.

Meedoen?

Interesse om als ondernemer mee te doen aan dit project? Neem dan contact op met Suzanne Baan van Zorgboerderij Griftenstein & Zorg : info@griftensteinenzorg.nl. Voor meer informatie www.griftensteinenzorg.nl.

Griftenstein en Zorg VAn der Valk De Bilt-Utrecht Taarten bakken

Folkert Deenik en Anne Deenik-Van der Valk stapten enthousiast in dit project

Griftenstein en Zorg VAn der Valk De Bilt-Utrecht Taarten bakken

Met banketbakkersprecisie werd de receptuur gevolgd van de worteltjestaart

Griftenstein en Zorg VAn der Valk De Bilt-Utrecht Taarten bakken

Alle betrokkenen op de foto voor Hotel Van der Valk De Bilt-Utrecht / Restaurant De Biltsche Hoek

 

Griftenstein & Zorg zet stap naar buiten!

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht