AANKONDIGING Wijnproeverij bij Pomp 41 zondag 9 december

PROEF Zeist In de Wijngaard La Grange Verte Wines

Een sfeerplaatje van de najaarsproeverij van La Grange Verte Wines, gehouden in de Wijngaard Hoog Beek & Royen te Zeist

Aanstaande zondag 9 december 2018 houdt Restaurant Pomp 41 (Dorpsstraat 41, De Bilt) tussen 15.30 en 18.00 uur in samenwerking met La Grange Verte Wines een Winterproeverij met diverse wijnen uit Frankrijk, Italië en Duitsland. La Grange Verte zal ook twee nieuwe wijnhuizen in hun assortiment deze middag ten doop houden. De chef van Pomp 41 heeft een driegangenmenu samengesteld, dat wordt begeleid door geselecteerde wijnen van La Grange Verte.

Op de proeftafel

Deze middag zullen een aantal wijnen van diverse wijnhuizen uit het assortiment van La Grange Verte Wines op de proeftafel staan. Wijnen uit Italië van Cantina La Canosa (Le Marche). Uit Frankrijk Champagne Gratiot & Cie, Chateau l’Esperance (Bordeaux), Chateau de Chambert (Cahors) en Maison JST (Languedoc). Uit Duitsland van Weingut Heinz Schneider (Mosel), Weingut Zink (Rheinhessen) en Weingut Apfelbacher (Franken).

Kom aanstaande zondag proeven! Aan de proeverij zijn geen kosten verbonden. Het speciale driegangen menu staat op de kaart voor € 26,50. Het wijnarrangement met een mooi glas wijn per gang kost € 17,50. Aanmelden hoeft niet maar is voor de chef wel handig te weten als u blijft eten: info@lagrangevertewines.nl

NIEUW op de Winterproeverij!

Weingut Zink, Rheinhessen

Dit wijnhuis stond al even op het verlanglijstje van La Grange Verte. Onlangs hebben zij hen bezocht op een wijnbeurs in Düsseldorf en besloten de vertegenwoordiging voor Nederland op zich te nemen. Zij maken prachtige zuivere wijnen van onder andere de Bacchus. Een strak droge mineralige wijn met veel aroma. Dat geldt ook voor de Gewürtztraminer. Ook komt er een rode mee, die luistert naar de naam ‘Werkstück’; een wijn gemaakt van Spätburgunder (Pinot Noir).

Weingut Georg Apfelbacher, Franken

Een andere vondst op dezelfde wijnbeurs is Apfelbacher uit Franken. Franken is een wijngebied rondom de stad Würzburg en ligt voor een groot deel aan de Main. Zij maken knisperfrisse witte wijnen van bijvoorbeeld de Scheurebe, Cabernet Blanc en van de Silvaner, Traminer en Riesling. Rood is afkomstig van Spätburgunder, Domina, Acolon en Regent. Op de proeverij staat in ieder geval hun Blanc (Cabernet Blanc) en Spätburgunder (Pinot Noir).

Over Pomp 41

Pomp 41 dankt haar naam aan de voormalige water- en benzinepomp die op het plein van de Dorpsstraat was gevestigd. Maar de geschiedenis gaat verder terug. Ooit stond er een hotel op deze plek: Hotel Poll. Later openden Garage Spelt en Garage De Bilt hier hun deuren. Waar ooit werd gegeten, geslapen en later getankt en gerepareerd, worden nu de heerlijkste wereldgerechten bereid. Een bijzondere locatie voor een bijzonder restaurant!

La Grange Verte Wines biedt een interessant assortiment wijnen van bijzondere komaf

Biologische- of biodiverse wijnen, van bijvoorbeeld lokale druivenrassen of onverwachte combinaties. Uit bijzondere wijnstreken die in opmars zijn of juist zijn vergeten. Het liefst van kleine wijnboeren en die niet (meer) in het schap te vinden zijn tussen het geweld van de zogenaamde ‘werelddruiven’ vooral uit andere werelddelen. Europa biedt namelijk nog steeds prachtige en betaalbare wijnen, die het op smaak ruimschoots winnen! De ‘oogst’ is te vinden onder het menu Wijnen en groeit gestaag. Kortom, telkens op zoek naar een mooie wijn, voor een plezierige prijs.

En eigenlijk verkoopt La Grange Verte Wines niet alleen wijn, maar zij zorgen dat mooie momenten en maaltijden omlijst worden met een goed en passend glas wijn en mede hierdoor onvergetelijk zijn. Want: ‘Het leven is te kort om slechte wijn te drinken’  is hun motto, maar dan in het Frans.

Chateau de Chambert Cahors Rogomme France La Grange Verte Wines

Van Chateau de Chambert gelegen in de Cahors, staat de Rogomme op de proeftafel. Een dessertwijn die gecombineerd kan worden met nagerechten met chocolade

Weingut Schneider Leiwen La Grange Verte Wines

Heinz Schneider van Weingut Schneider uit Leiwen (Mosel) vertelt bevlogen over zijn wijnen

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht