Atelier Jits Bakker rond Kerst open voor publiek

Atelier De Kooi, Jits Bakker

De deuren van Atelier De Kooi van de in 2014 overleden kunstenaar Jits Bakker zijn op 26 en 27 december opengesteld voor publiek. Belangstellenden kunnen op die dagen van 12:00 uur tot 17:00 uur een kijkje nemen in het atelier en de aangrenzende beeldentuin aan de Holle Bilt 16-18 in De Bilt.

De kunstenaar heeft op deze plek ruim 50 jaar gewoond en gewerkt. Veel Biltenaren zullen zijn beelden op Beerschoten wel kennen. De openstelling van het Atelier, een initiatief van de Stichting Jits Bakker Collectie, is een unieke kans om meer te weten te komen over de veelzijdige mens en kunstenaar, Jits Bakker.

Rondleidingen

Gedurende de twee open dagen zullen rondleidingen verzorgd worden door vrienden van de kunstenaar en vrijwilligers van de Stichting Jits Bakker Collectie, om 12:00 uur, 13:30 uur en 15:00 uur.

Atelier De Kooi, hier met een portret van Jits Bakker, gemaakt door zijn zoon Tibo van de Zand

Artistieke veelzijdigheid

Jits Bakker nam geen genoegen met de beperkingen van één discipline en ontwikkelde zich tot beeldhouwer, schilder, aquarellist, tekenaar, glaskunstenaar, zilversmid en graficus. Hij omarmde het renaissanceprincipe dat de mens op deze aarde is gekomen om zich zo veelzijdig mogelijk te ontwikkelen. Daarbij koos Bakker bij voorkeur voor universele thematiek en herkenbare, tijdloze beeldtaal.

De kunstenaar kreeg in de loop der jaren opdrachten uit alle windstreken. Zijn werken bevinden zich in vele museale en particuliere collecties in onder andere Amerika, Mexico en in Europa in Duitsland, Spanje en Portugal. Jits Bakker ontmoette tijdens zijn leven veel wereldleiders en prominenten. Ook ons Koningshuis bezit diverse werken van Bakker.

Atelier Jits Bakker tijdens Kerst geopend

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2019 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht