Oliebollenloop Berkenbuurt 2018

Oliebollenloop Berkenbuurt 2018

Met een knal wordt het evenement gestart

Vanochtend werd voor de 33ste keer de Oliebollenloop in het Leyense Bos gelopen. Organisatoren van het eerste uur, Jan Vrijenhoek en Pieter de Groene, zijn hier in 1986 mee begonnen. Het weer was prima en gelukkig droog. 

De Oliebollenloop is een echt Berkenbuurtevenement. Om 11 uur verzamelen de buurtbewoners zich bij de ingang van het Leyense Bos. Door een niet te missen banner aan zijn gevel, maakt Jan het elk jaar weer bekend en zet bij de ingang van het bos een tentje op. In het tentje staan vrolijk gedekte tafels waarop de buurtbewoners hun zelfgemaakte oliebollen, koek, snoep en drankjes kunnen neerzetten!

Maar er moet natuurlijk wel eerst gelopen worden. De route, die ieder jaar anders is en die tussen de 2 en 3 km lang is, wordt al sinds jaar en dag door Pieter de Groene uitgezet met zelfgemaakte bordjes. Wie meedoet mag zelf weten of de route gerend of gewandeld wordt. De route kan natuurlijk ook twee keer of vaker afgelegd worden. Start en finish worden gemarkeerd door de vrolijke Oliebollenloopbanner die Stans heeft gemaakt en die ieder jaar opnieuw wordt opgehangen.

Ook dit jaar werd het evenement weer goed bezocht. Behalve buurtbewoners komen er ieder jaar ook wel wat genodigden van buiten meedoen. Kinderen van buurtbewoners die het ouderlijk huis al lang verlaten hebben, komen voor dit gezellige evenement toch graag weer langs en zij brengen hun kinderen weer mee.

Na afloop van de loop was het een gezellig bijpraten van buurtbewoners, kinderen en genodigden.

Oliebollenloop Berkenbuurt 2018

Het traditionele spandoek hangt er ook dit jaar weer

Oliebollenloop Berkenbuurt 2018

Jan geeft de laatste instructies voor de start

Oliebollenloop Berkenbuurt 2018

Ook de wandelaars zijn er dit jaar weer in grote getale op af gekomen en zetten er een flinke pas in!

Oliebollenloop Berkenbuurt 2018

Ook de laatste groep wandelaars is onderweg

Oliebollenloop Berkenbuurt 2018

De route liep dit jaar weer door de mooiste stukjes Leyense Bos

Oliebollenloop Berkenbuurt 2018

De paden op de lanen in en simpel de pijlen volgen

Oliebollenloop Berkenbuurt 2018

Na de loop zelf, is het napraten en genieten van de zelfgemaakte oliebollen, appelflappen en warme drankjes

Oliebollenloop Berkenbuurt 2018

De locatie wordt elk jaar feestelijk aangekleed door de organisatoren

Oliebollenloop Berkenbuurt 2018

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht