NLdoet: sluit u aan bij vrijwilligersactiviteiten!

NLDOET 2019 De Bilt Bilthoven

Wethouder Anne Brommersma in 2018 tijdens NLdoet te midden van de medewerkers van Kinderboerderij De Schaapskooi

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart 2019 vindt NLdoet plaats, de grootste vrijwilligersactie van Nederland, georganiseerd door het Oranjefonds. Bijna dertig maatschappelijke organisaties en honderden vrijwilligers deden afgelopen jaren in gemeente De Bilt mee aan NLdoet. Bent u er dit jaar (ook weer) bij?

In dit weekend gaan overal in het land groepen vrijwilligers aan de slag. Ze knappen een schoolplein op of gaan een dag op stap met bewoners van een zorginstelling. Ze helpen daarmee lokale maatschappelijke organisaties met klussen waar zij zelf niet aan toe komen.

Gemeente De Bilt

Gemeente De Bilt start tijdens NL Doet inmiddels traditiegetrouw met een programma vrijwilligersactiviteiten waar ambtenaren en collegeleden aan deelnemen. Dit jaar zijn inwoners uitgenodigd zich hierbij aan te sluiten! Er zijn verspreid over het jaar diverse activiteiten waaraan men kan meedoen: van klussen met cliënten tot wandelen met ouderen.

Kom erbij!

De activiteiten worden gecoördineerd door MENS De Bilt, dit jaar onder het motto ‘Kom Erbij’, in aansluiting op de gelijknamige campagne van MENS De Bilt. Daarmee roept de gemeente op oog voor elkaar te hebben, er voor elkaar te zijn en vooral: het gesprek met elkaar aan te gaan.

Anne Brommersma nodigt uit!

Wethouder Anne Brommersma (maatschappelijke ondersteuning en welzijn) nodigt inwoners van harte uit aan de activiteiten deel te nemen: “Via vrijwilligerswerk kunt u iets bijdragen aan de samenleving of iets betekenen voor een ander, hoe klein die bijdrage misschien ook lijkt. Vrijwilligerswerk geeft vaak een goed gevoel en brengt bovendien mensen bij elkaar.”

Activiteiten

De vrijwilligersactiviteiten waar inwoners in 2019 bij kunnen aansluiten:

  • Klussen bij zorgboerderij Nieuw Toutenburg, samen met cliënten (15 maart)
  • Schilderen en tuinieren bij woonvoorziening Reinaerde De Reiger, samen met cliënten (15 maart)
  • Wandelen in de wijk met bewoners van Huize het Oosten (11 april)
  • Wandeltweedaagse met bewoners van d’Amandelboom (12 en 13 juni)
  • Sociale flats (Leijen Zuid), samen koken en eten met bewoners seniorenflats (26 juni)
NLdoet 2017 De Bilt W4 Jongerencentrum

Schilderwerk is een van de vele klussen die tijden NLdoet worden gedaan

Meedoen?

Meer weten? Of Sluit u graag aan bij de gemeentelijke vrijwilligersactiviteiten? Meldt u dan aan voor een van de projecten via Astrid Kloosterziel van MENS De Bilt: a.kloosterziel@mensdebilt.nl.

Aanmelden voor andere vrijwilligerswerk?

Hebt u los van het gemeentelijk programma interesse in vrijwilligerswerk, of zoekt u juist vrijwilligers? Dan kunt u terecht bij de Vrijwilligerscentrale van MENS De Bilt. Zie www.mensdebilt-vwc.nl voor meer informatie.

Voor vrijwilligers

NLdoet is voor vrijwilligers een uitgelezen kans om een concreet, afgebakend project aan te pakken. In één weekend pak je één klus aan die je aanspreekt en je kunt dat alleen, maar ook met een team collega’s doen. Als groep voetbalvrienden of collega’s biedt NLdoet ook een mooie kans om op een frisse, maatschappelijk betrokken manier aan teambuilding te doen.

Voor maatschappelijke organisaties

Organisaties krijgen via NLdoet de kans om mee te liften op de naamsbekendheid van NLdoet, kunnen in een weekend een achterstallige klus geklaard krijgen en ontvangen daarvoor bovendien een flinke financiële tegemoetkoming van het Oranje Fonds. Veel voordeel voor organisaties die met vrijwilligers werken en bovendien prachtige publicitiet voor vrijwillige inzet in het algemeen. Doet u ook mee?

Benieuwd wat er allemaal elders in Nederland gebeurd? Klik dan hier voor de website van NLdoet.

NLdoet De Bilt 2017 werkzaamheden in het Van Boetzelaerpark

NLdoet De Bilt 2017 Rotary Zandzegge neemt de Voedselbank onder handen

Poonawalla Groep aan het werk tijdens NLdoet 2018

Nldoet 2019

Dit enthousiaste team kwam tijdens NLdoet De Bilt in 2018 in actie in het Van Boetzelaerpark

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht