Open dag Brandweer Bilthoven

Brandweer Open Dag Bilthoven en Wedstrijd

Het allernieuwste blusvoertuig van Brandweer Bilthoven de tankautospuit Mercedes Atego met Ziegler opbouw, staat ook in de tractie opgesteld. De zogenaamde ‘Compact’ wordt nog niet ingezet. Het korps is druk bezig de ins en outs van het nieuwe voertuig te leren. Binnenkort volgt een grote versie van dit voertuig, waarmee het Brandweerkorps over drie nieuwe voertuigen beschikt, als we het nieuwe bosbrandbestrijdingsvoertuig meerekenen

Vandaag hield de Brandweer open huis. Hun geheel gerenoveerde onderkomen kon vandaag door het publiek worden bezichtigd. In de afgelopen maanden is de brandweerkazerne flink onder handen genomen, dat onder andere resulteerde in een nieuwe kantine. “Dat was hard nodig,” vertelde een van hen. “Nu beschikken we over een totaal gerenoveerd onderkomen, waar we erg blij mee zijn.”

Brandweerwedstrijd / oefening

Op dezelfde dag werd een stukje verderop een brandweer oefening/wedstrijd georganiseerd. Het oude postsorteercentrum tegenover de RIVM fungeerde als oefenlocatie. Een van de brandweermannen vertelde ons, dat het om een opstellen van een nieuwe manier van beoordelen gaat. “De brandweervoertuigen verschillen tegenwoordig zo enorm van elkaar, dat het zo langzamerhand niet meer mogelijk was het optreden op een wedstrijd eensluidend te beoordelen,” vertelt hij. “Middels deze oefen wedstrijd, gaan we nieuwe beoordelingsregels opstellen, zodat we strakst verschillende blusmethoden met elkaar kunnen vergelijken en tot één beoordeling komen.”

Onderaan straat een linkje met nog meer foto’s van de open dag en de wedstrijd.

Brandweer Open Dag Bilthoven en Wedstrijd

In de rij om je even brandweerman of -vrouw te voelen

Brandweer Open Dag Bilthoven en Wedstrijd

De kantine heeft een fris uiterlijk gekregen en is tevens een multifunctionele ruimte.

Brandweer Open Dag Bilthoven en Wedstrijd

Er is heel veel belangstelling om een ritje mee te maken met de oude Mercedes brandweerwagen

Brandweer Open Dag Bilthoven en Wedstrijd

Deze brandweervrouw spoot alle vlambordjes met een beetje hulp van de jeugdbrandweerman om

Brandweer Open Dag Bilthoven en Wedstrijd

De jeugdbrandweer is vertegenwoordigd met twee stands

Brandweer Open Dag Bilthoven en Wedstrijd

De volgende is aan de beurt

Brandweer Open Dag Bilthoven en Wedstrijd

En telkens weer een brede lach

Brandweer Open Dag Bilthoven en Wedstrijd

Ondertussen werd er elders in Bilthoven een brandweerwedstrijd/oefening gehouden

Brandweer Open Dag Bilthoven en Wedstrijd

De brandweerman meet de warmte van de gevel om de brandhaard te lokaliseren

Brandweer Open Dag Bilthoven en Wedstrijd

Het blusteam kwam helemaal uit Heerenveen

Open dag Brandweer Bilthoven

KLIK hier voor nog meer foto’s en nabestellingen.

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2020 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht