Jeroen Hermkens in Galerie KunstindeKelder Bilthoven!

Kunst in de Kelder met Jeroen Hermkes Bilthoven

Galerie KunstindeKelder Bilthoven met Jeroen Hermkes

In Galerie KunstindeKelder is gisteren de expositie Ode aan de vrouw van Jeroen Hermkens geopend. Het werk van deze Utrechtse schilder en lithograaf is van internationale allure. Zijn litho’s en schilderijen zijn te zien in binnen- en buitenland. Met grote regelmaat exposeert hij met succes in de Nederlandse musea. In 1996 ontving hij de Nederlandse Grafiekprijs en in 2006 werd hij uitgeroepen tot Kunstenaar van het jaar.

Utrecht

Voorbeelden van Hermkens’ veelzijdigheid in onderwerp en techniek zijn de grote expressieve litho’s, schilderijen en pentekeningen geïnspireerd door de stad Utrecht. Ook de wereldwijde werkzaamheden van baggerbedrijf Van Oord zijn een bron van inspiratie. In 2013 werd een serie litho’s opgenomen in de collectie van het Rijksmuseum te Amsterdam.

Naakten

Sinds 2010 legt Hermkens zich ook toe op het maken van portretten en naakten waarvan de huidige expositie een indrukwekkend en krachtig overzicht geeft. In 2017 kreeg een unieke samenwerking met de schrijver Arnon Grunberg vorm. Een serie naaktportretten van Hermkens waarbij Grunberg met de met zorg uitgenodigde vrouwen tijdens het schilderen in het atelier in gesprek ging. Zo kwam een creatie tot stand waarin schilder, schrijver en vrouw ieder een actief aandeel had. Te zien en te lezen op de expositie in KunstindeKelder. Zeer de moeite waard.

Ans van Berkum

De expositie werd officieel geopend door Ans van Berkum. Zij is kunsthistoricus en schrijfster, voormalig directeur van het Architectuurmuseum in Almere en curator bij het Dolhuys in Haarlem en het Outsider Museum in de Hermitage Amsterdam.

Kom kijken!

Galerie KunstindeKelder nodigt u van harte uit om het bijzondere werk van Jeroen Hermkens te komen aanschouwen!

Openingstijden expositie
De tentoonstelling is tot en met 26 april 2019 te bezoeken op donderdag, vrijdag en zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur.

Kunst in de Kelder Jeroen Hermkes Bilthoven

Ike Bekking heet een ieder welkom in KunstindeKelder

Kunst in de Kelder Jeroen Hermkes Bilthoven

Ans van Berkum opent de tentoonstelling met een interessante inleiding op het geëxposeerde werk van Jeroen Hermkens

Kunst in de Kelder Jeroen Hermkes Bilthoven

Jeroen Hermkens richt kort het woord tot de aanwezigen

Kunst in de Kelder Jeroen Hermkes Bilthoven

Dit kunstwerk vormt een geheel

Kunst in de Kelder Jeroen Hermkes Bilthoven

Jeroen Hermkens tekent één van zijn boeken

Kunst in de Kelder Jeroen Hermkes Bilthoven

Naakten met een verhaal

Jeroen Hermkens in Galerie KunstindeKelder Bilthoven!

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht