Koninklijke Onderscheidingen in gemeente De Bilt

In De Bilt werd ter gelegenheid van de lintjesregen uitgeweken naar Maartensdijk In het Koetshuis van de Mauritshoeve reikte burgemeester Potters de versierselen uit aan een drietal gedecoreerden. De heer G.J.M. Boorsma te Hollandsche Rading werd benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Mevrouw Prins-van der Put te Bilthoven, Lid in de orde van Oranje Nassau. De heer N. de Vries te Maartensdijk, Lid in de Orde van Oranje Nassau. Na de uitreiking werd er een groepsfoto gemaakt met de burgemeester en de decorandi op het landgoed Eyckenstein. De feestelijke ochtend werd afgesloten met een toost op de decorandi. door Burgemeester Potters bij het koetshuis van de Mauritshoeve,

Burgemeester Sjoerd Potters temidden van de drie kersverse decorandi op Landgoed Eyckenstein: Nanne de Vries, Ella Prins en Geert Boorsma

Gisteren reikte burgemeester Sjoerd Potters de Koninklijke onderscheidingen uit aan drie inwoners van gemeente De Bilt. De ceremonie vond plaats in het koetshuis van Eyckenstyn. De drie decorandi zijn de heer Geert Boorsma uit Hollandsche Rading, mevrouw Ella Prins uit Bilthoven en de heer Nanne de Vries uit Maartensdijk. Allen zijn benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Na de uitreiking gingen de drie kersverse decorandi met de burgemeester op de foto bij het landhuis Eyckenstein.

De motivatie:

Geert Boorsma uit Hollandsche Rading

De heer G.J.M. Boorsma te Hollandsche Rading, Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Geert Boorsma is lang manager geweest bij Philips en heeft in die hoedanigheid veel gereisd. Daar zijn ook de contacten gelegd met China en is zijn vrijwilligerswerk voor de Vereniging Nederland-China (VNC) ontstaan. Doordat hij veel van de wereld heeft gezien, valt hij al snel op door zijn inbreng, kennis en betrokkenheid. Deze kwaliteiten wil hij graag delen en komen onder andere terug bij het Gilde Utrecht, Natuurmonumenten en de Open Monumenten dag.

Hij heeft zich ingezet voor het Noorderpark, voor de Algemene begraafplaats in Maartensdijk, Historische Vereniging Maartensdijk en nog meer.

In De Bilt werd ter gelegenheid van de lintjesregen uitgeweken naar Maartensdijk In het Koetshuis van de Mauritshoeve reikte burgemeester Potters de versierselen uit aan een drietal gedecoreerden. De heer G.J.M. Boorsma te Hollandsche Rading werd benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Mevrouw Prins-van der Put te Bilthoven, Lid in de orde van Oranje Nassau. De heer N. de Vries te Maartensdijk, Lid in de Orde van Oranje Nassau. Na de uitreiking werd er een groepsfoto gemaakt met de burgemeester en de decorandi op het landgoed Eyckenstein. De feestelijke ochtend werd afgesloten met een toost op de decorandi. door Burgemeester Potters bij het koetshuis van de Mauritshoeve,

Ella Prins uit Bilthoven

Mevrouw Prins-van der Put te Bilthoven, Lid in de orde van Oranje-Nassau

In 1995 is mevrouw Prins-van der Put directeur geworden van de Julianaschool in Bilthoven. Zij heeft deze school onderdeel gemaakt van Bilthoven en zorgt ervoor dat deze school haar steentje bijdraagt aan de gemeenschap.

Mevrouw Ella Prins denkt nooit in problemen, maar altijd in kansen en oplossingen. Zij is van onschatbare waarde en wordt zeer gewaardeerd voor haar werkzaamheden, haar energie, optimisme, bevlogenheid en out-of-the-box denken. Om die reden wordt zij overal bij betrokken en wordt haar advies gevraagd. Zo heeft zij zich ingezet voor de Centrumkerk in Bilthoven, is zij voorzitter van het programma beleidsbepalend orgaan bij de lokale omroep De Bilt, neemt zij zitting in de werkgroep Kunst In De School (KIDS), is zij lid van het bestuur van Veilig Verkeer De Bilt, Lid comité Open Monumentendag, vrijwilliger bij Het Gilde Utrecht, Lid van de Stichtingsraad jumelage Coesfeld-De Bilt, bestuurslid van Veilig Verkeer afdeling De Bilt, Lid van Klankbordgroep Centrum Bilthoven.

In De Bilt werd ter gelegenheid van de lintjesregen uitgeweken naar Maartensdijk In het Koetshuis van de Mauritshoeve reikte burgemeester Potters de versierselen uit aan een drietal gedecoreerden. De heer G.J.M. Boorsma te Hollandsche Rading werd benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Mevrouw Prins-van der Put te Bilthoven, Lid in de orde van Oranje Nassau. De heer N. de Vries te Maartensdijk, Lid in de Orde van Oranje Nassau. Na de uitreiking werd er een groepsfoto gemaakt met de burgemeester en de decorandi op het landgoed Eyckenstein. De feestelijke ochtend werd afgesloten met een toost op de decorandi. door Burgemeester Potters bij het koetshuis van de Mauritshoeve,

Nanne de Vries uit Maartensdijk

De heer N. de Vries te Maartensdijk, Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Nanne de Vries is in februari 2019 25 jaar vrijwilliger bij Sport Vereniging Maartensdijk (SVM). Wekelijks is hij daar vele uren te vinden. Hij heeft in de loop van de jaren verschillende functies gehad en is een persoon met een hands-on mentaliteit.

Daarnaast is hij een fervent bridgespeler bij de Bridge Club Hollandsche Rading die geheel selfsupporting is. Ook daar is hem niets te veel om te doen, hij is een echt verenigingsmens die overal bijspringt als er iets gedaan moet worden. Hij zorgt onder andere voor de drankinkoop, klaarzetten van de tafels en stoelen, hij assisteert bij het werven van nieuwe leden.

De heer De Vries denkt graag mee met anderen en helpt waar hij kan. Doordat hij al jaren vrijwilliger is bij SVM is hij betrokken geraakt als vrijwilliger bij de lokale Oranje vereniging.

‘Lintjes On Tour’

Burgemeester Sjoerd Potters gaf aan dat in het vervolg de Koninklijke onderscheidingen telkens in een andere kern van de gemeente De Bilt worden uitgereikt. Wij zijn benieuwd welke kern de burgemeester volgend jaar aandoet.

In De Bilt werd ter gelegenheid van de lintjesregen uitgeweken naar Maartensdijk In het Koetshuis van de Mauritshoeve reikte burgemeester Potters de versierselen uit aan een drietal gedecoreerden. De heer G.J.M. Boorsma te Hollandsche Rading werd benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Mevrouw Prins-van der Put te Bilthoven, Lid in de orde van Oranje Nassau. De heer N. de Vries te Maartensdijk, Lid in de Orde van Oranje Nassau. Na de uitreiking werd er een groepsfoto gemaakt met de burgemeester en de decorandi op het landgoed Eyckenstein. De feestelijke ochtend werd afgesloten met een toost op de decorandi. door Burgemeester Potters bij het koetshuis van de Mauritshoeve,

Felicitaties voor Geert Boorsma voor zijn benoeming

In De Bilt werd ter gelegenheid van de lintjesregen uitgeweken naar Maartensdijk In het Koetshuis van de Mauritshoeve reikte burgemeester Potters de versierselen uit aan een drietal gedecoreerden. De heer G.J.M. Boorsma te Hollandsche Rading werd benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Mevrouw Prins-van der Put te Bilthoven, Lid in de orde van Oranje Nassau. De heer N. de Vries te Maartensdijk, Lid in de Orde van Oranje Nassau. Na de uitreiking werd er een groepsfoto gemaakt met de burgemeester en de decorandi op het landgoed Eyckenstein. De feestelijke ochtend werd afgesloten met een toost op de decorandi. door Burgemeester Potters bij het koetshuis van de Mauritshoeve,

Ook Ella Prins wordt in de bloemetjes gezet

In De Bilt werd ter gelegenheid van de lintjesregen uitgeweken naar Maartensdijk In het Koetshuis van de Mauritshoeve reikte burgemeester Potters de versierselen uit aan een drietal gedecoreerden. De heer G.J.M. Boorsma te Hollandsche Rading werd benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Mevrouw Prins-van der Put te Bilthoven, Lid in de orde van Oranje Nassau. De heer N. de Vries te Maartensdijk, Lid in de Orde van Oranje Nassau. Na de uitreiking werd er een groepsfoto gemaakt met de burgemeester en de decorandi op het landgoed Eyckenstein. De feestelijke ochtend werd afgesloten met een toost op de decorandi. door Burgemeester Potters bij het koetshuis van de Mauritshoeve,

Na de officiële uitreiking brengt de burgemeester een toost uit op de decorandi en de aanwezigen in een inmiddels voorzichtig schijnend oranje-zonnetje

In De Bilt werd ter gelegenheid van de lintjesregen uitgeweken naar Maartensdijk In het Koetshuis van de Mauritshoeve reikte burgemeester Potters de versierselen uit aan een drietal gedecoreerden. De heer G.J.M. Boorsma te Hollandsche Rading werd benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Mevrouw Prins-van der Put te Bilthoven, Lid in de orde van Oranje Nassau. De heer N. de Vries te Maartensdijk, Lid in de Orde van Oranje Nassau. Na de uitreiking werd er een groepsfoto gemaakt met de burgemeester en de decorandi op het landgoed Eyckenstein. De feestelijke ochtend werd afgesloten met een toost op de decorandi. door Burgemeester Potters bij het koetshuis van de Mauritshoeve,

De drie decorandie toosten zelf ook nog even. Alle drie waren zij zeer verrast met deze Koninklijke Onderscheiding

In De Bilt werd ter gelegenheid van de lintjesregen uitgeweken naar Maartensdijk In het Koetshuis van de Mauritshoeve reikte burgemeester Potters de versierselen uit aan een drietal gedecoreerden. De heer G.J.M. Boorsma te Hollandsche Rading werd benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Mevrouw Prins-van der Put te Bilthoven, Lid in de orde van Oranje Nassau. De heer N. de Vries te Maartensdijk, Lid in de Orde van Oranje Nassau. Na de uitreiking werd er een groepsfoto gemaakt met de burgemeester en de decorandi op het landgoed Eyckenstein. De feestelijke ochtend werd afgesloten met een toost op de decorandi. door Burgemeester Potters bij het koetshuis van de Mauritshoeve,

Het landhuis Eyckenstein vormt een mooie decor voor een groepsfoto

In De Bilt werd ter gelegenheid van de lintjesregen uitgeweken naar Maartensdijk In het Koetshuis van de Mauritshoeve reikte burgemeester Potters de versierselen uit aan een drietal gedecoreerden.  De heer G.J.M. Boorsma te Hollandsche Rading werd benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Mevrouw Prins-van der Put te Bilthoven, Lid in de orde van Oranje Nassau. De heer N. de Vries te Maartensdijk, Lid in de Orde van Oranje Nassau.   Na de uitreiking werd er een groepsfoto gemaakt met de burgemeester en de decorandi  op het landgoed Eyckenstein. De feestelijke ochtend werd afgesloten met een toost op de decorandi. door Burgemeester Potters bij het koetshuis  van de Mauritshoeve,

Het was gezellig druk tijdens de uitreiking van de Koninklijke Onderscheidingen in het koetshuis van Eyckenstein

In De Bilt werd ter gelegenheid van de lintjesregen uitgeweken naar Maartensdijk In het Koetshuis van de Mauritshoeve reikte burgemeester Potters de versierselen uit aan een drietal gedecoreerden.  De heer G.J.M. Boorsma te Hollandsche Rading werd benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Mevrouw Prins-van der Put te Bilthoven, Lid in de orde van Oranje Nassau. De heer N. de Vries te Maartensdijk, Lid in de Orde van Oranje Nassau.   Na de uitreiking werd er een groepsfoto gemaakt met de burgemeester en de decorandi  op het landgoed Eyckenstein. De feestelijke ochtend werd afgesloten met een toost op de decorandi. door Burgemeester Potters bij het koetshuis  van de Mauritshoeve,

De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Kunst en Genoegen uit Maartensdijk

Eerder deze maand op de 17e reikte burgemeester Sjoerd Potters een Koninklijke Onderscheiding uit aan mevrouw Nanny Westerhof-Lemmens tijdens haar afscheid als bestuurslid van Woonspraak. De reportage hiervan is HIER te vinden.

Met dank aan fotograaf Mel Boas van BOAS Photo uit Zeist!

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht