Atelier De Kooi open op Open Monumentendag De Bilt 2019

Atelier De Kooi van Jits Bakker open op Open Monuentendag

Aanstaande zaterdag 14 september 2019 vindt Open Monumentendag De Bilt plaats van 10.00-16.00 uur met als thema ‘Plekken van Plezier’. Ook zal Atelier De Kooi van Jits Bakker deze dag geopend zijn voor het publiek. Men kan dan een kijkje nemen in het historische atelier en het Beelden Labyrinth.

De Kooi

Jits Bakker heeft in De Kooi ruim 50 jaar gewoond en gewerkt. De openstelling is een initiatief van de Stichting Jits Bakker Collectie en de organisatoren van de Open Monumentendag 2019. Het thema van dit jaar is ‘Plekken van plezier’, en deze bijzondere plek in De Bilt mag natuurlijk niet ontbreken op de route. De omgeving is immers niet alleen 50 jaar lang een plek van plezier en inspiratie geweest voor de kunstenaar Jits Bakker, maar ook voor menig kunstliefhebber. Daarnaast kunt u deelnemen aan bijzondere rondleidingen over de verschillende plekken, en wordt er live muziek ten gehore gebracht.

Jits Bakker (Foto: Jits Bakker Collectie)

Exclusieve rondleidingen in atelier

Gedurende de twee open dagen zullen rondleidingen verzorgd worden door vrienden van de kunstenaar en vrijwilligers van de Stichting Jits Bakker Collectie, om 11:00 uur, 13:00 uur en 15:00 uur. Een unieke kans om meer te weten te komen over de mens en kunstenaar Jits Bakker.

Jits Bakker aan het werk in De Kooi (Foto: Jits Bakker Collectie)

Artistieke veelzijdigheid

Beeldhouwer, schilder, aquarellist, tekenaar, glaskunstenaar, zilversmid, graficus. De kunstenaar nam geen genoegen met de beperkingen van één discipline en koos bij voorkeur voor universele thematiek en herkenbare, tijdloze beeldtaal. Hij omarmde het renaissanceprincipe dat de mens op deze aarde is gekomen om zich zo veelzijdig mogelijk te ontwikkelen. Jits Bakker werkte ruim 50 jaar vanuit zijn atelier ‘de kooi’ in De Bilt.

Atelier De Kooi en Beelden Labyrinth: De Holle Bilt 16-18 3732 HM DE BILT

Openingstijden De Kooi:

Zaterdag 14 september: 10:00 – 16:00 uur én zondag 15 september eveneens van 10:00 – 16:00 uur. Rondleidingen om 11:00 uur, 13:00 uur en 15:00 uur

De overige deelnemers aan Open Monumentendag De Bilt 2019:

– Groenekan: Zwembad De Kikker, Ruigenhoeksedijk 98
– Maartensdijk: het voormalige Gemeentehuis, Tolakkerweg 217
– De Bilt: Landgoed Vollenhoven, Utrechtseweg 59
– De Bilt: Landgoed Sandwijck, Utrechtseweg 303 / 305
– De Bilt: Van Boetzelaerpark, Kerklaan 53
– De Bilt: Atelier De Kooi en de beelden Labyrinth van Jits Bakker, De Holle bilt 16-18
– Bilthoven: Golf- en Countryclub De Biltse Duinen, Borchlaan 6,
– Bilthoven: Huize Gaudeamus, Gerard Doulaan 21
– Bilthoven: Centrumkerk, Julianalaan 42

Pop-up Theetuin voor Connect by Music in de Oranjerie van Buitenplaats Sluishoef De Bilt. Lekker ontspannen met een kopje thee, zelfgebakken taarten en muziek ( bereikbaar via parkeerplaats Sandwijck).

Huize Gaudeamus Bilthoven Noord

Huize Gaudeamus Bilthoven Noord

Landgoed Sandwijck

Voormalig Gemeentehuis Maartensdijk

Buitenplaats Sluishoef De Bilt

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht