Nieuwbouw huurwoningen in Hof van Bilthoven gestart  

SSW Start bouw Hof van Bilthoven

De heren Stubbé, Smolenaers en Van Zomeren (v.l.n.r.) bij de heistelling waarmee ze een paal sloegen als officieel startsein voor de bouw van 33 nieuwe sociale huurwoningen in Hof van Bilthoven

Op 16 september 2019 gaven wethouder Dolf Smolenaers, Theo Stubbé (interim bestuurder Woonstichting SSW) en Job van Zomeren (directeur ERA Contour), het officiële startsein voor de bouw van 33 duurzame sociale huurwoningen in Hof van Bilthoven. Rond de zomer van 2020 worden de woningen opgeleverd.

Hof van Bilthoven

Dit is de naam van de nieuwe, rustige en kindvriendelijke buurt die het komende jaar gebouwd wordt aan de Melkweg. Hof van Bilthoven bestaat uit drie afzonderlijke buurtjes met elk hun eigen karakter. SSW realiseert samen met ERA Contour de huurwoningen in Hof van Bilthoven. Naast de 33 sociale huurwoningen, ontwikkelt en bouwt TBI-onderneming ERA Contour ook 72 koopwoningen in dit nieuwbouwproject. De eerste werkzaamheden hiervoor zijn ook al gestart en de bouw gaat officieel van start in oktober. Alle woningen worden gebouwd in de populaire stijl van de jaren ’30 met de voordelen en het comfort van nieuwbouw.

SSW Start bouw Hof van Bilthoven

Theo Stubbé, bestuurder SSW is trots op de niuewe en duurzame eengezinswoningen

Duurzame huurwoningen

De sociale huurwoningen bestaan uit drie woonlagen en hebben ruim 100 m² woonoppervlak. Daarnaast komen er twee huurappartementen: een begane grond appartement met daarboven een luxe maisonnette van twee woonlagen. Alle woningen worden gasloos; zij krijgen een warmtepomp en zonnepanelen. Kijk op www.hurenbijhofvanbilthoven.nlvoor alle informatie over de woningen.
Tijdens de openingsuren van het kantoor van SSW kunnen geïnteresseerden hier ook een presentatie van de woningplattegronden bekijken.

SSW Start bouw Hof van Bilthoven

Job van Zomeren, directeur ERA Contour geeft een toelichting over het verloop van de plannen tot de bouw

De huurprijzen van de woningen variëren van € 607,46 (2-kamer appartement) tot € 720 per maand (maisonnette en eengezinswoningen). De woningen zijn met name bestemd voor gezinnen uit de gemeente De Bilt. Binnenkort start de verhuur via WoningNet Regio Utrecht. Om in aanmerking te komen moeten kandidaten ingeschreven zijn bij WoningNet. Ook mag het gezamenlijke inkomen niet hoger zijn dan € 38.035 per jaar.

Nieuwbouw blijft nodig

Theo Stubbé, bestuurder SSW: “We zijn heel trots op deze mooie en duurzame nieuwe eengezinswoningen. De bewoners die hier gaan wonen laten weer woningen achter voor andere kandidaten. Deze doorstroming is belangrijk om beweging te krijgen in de markt van sociale huurwoningen in onze gemeente. Om de lange wachttijden te verkorten zijn nog veel meer nieuwe woningen nodig. Samen met de gemeente blijft SSW zoeken naar geschikte locaties voor nieuwbouw.”

SSW Start bouw Hof van Bilthoven

Volgens wethouder Dolf Smolenaers moet er flink worden gebouwd in De Bilt en is dit plan een voorbeeld daarvan

Wethouder Dolf Smolenaers bevestigt deze noodzaak: “De Bilt is een gewilde gemeente. De huizenprijzen zijn hoog en de wachtlijsten voor een huurwoning zijn lang. Sommige mensen kunnen in deze tijd zelfs helemaal niet kopen en niet huren. Daarom moet er flink worden gebouwd. Deze 105 woningen in Hof van Bilthoven, waarvan 33 sociaal, zijn een voorbeeld dat het kan. We hopen de komende jaren samen met SSW nog veel meer te kunnen bereiken.”​

SSW Start bouw Hof van Bilthoven

Vele belanghebbenden waren naar de start van de bouw gekomen

SSW Start bouw Hof van Bilthoven

Onder het toeziend oog van een raadslid en een bestuurslid van Woonspraak werd de start-paal geslagen

Tekst: SSW afdeling Communicatie

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht