De inschrijving voor de ALS Lenteloop 2020 is vandaag gestart!

ALS Lenteloop 2019 Bilthoven

De start van de 10 km in de 2019-editie van de Rabobank ALS Lenteloop

Op maandag 1 juni 2020, Tweede Pinksterdag vindt de lustrumeditie plaats van de Rabobank ALS Lenteloop. Vanaf vandaag is de inschrijving geopend! Het wordt een spetterende editie en net als voorgaande jaren is deelname aan dit sportieve evenement mogelijk van jong tot oud. 

Sinds 2016 wordt in Bilthoven jaarlijks de Rabobank ALS Lenteloop georganiseerd. Bij deze loop kunnen hardlopers en wandelaars diverse afstanden afleggen onder het motto ‘Samen leven, samen lopen’. De deelnemers laten zich hierbij sponsoren om geld te werven voor wetenschappelijk onderzoek naar en medicatie voor ALS. Op de dag zelf staat het samen lopen en samen het leven vieren voorop. De dag wordt afgesloten met een fantastisch feest.

Dus zet 1 juni alvast in de agenda en schrijf je  in, om mee te lopen en het leven te vieren.

Al mooie resultaten gehaald

In de afgelopen jaren zijn er al verschillende projecten gefinancierd van alle donaties door de lopers aan de ALS Lenteloop. En er zijn mooie resultaten behaald, zoals bijvoorbeeld via het project TRICALS, dat de zoektocht naar de oplossing van ALS en internationaal medicijnenonderzoek versnelt. Onderdeel hiervan is o.a. een promotieonderzoek door Ruben van Eijk. Zijn onderzoek heeft een nieuw testontwerp voor medicijnproeven opgeleverd dat internationaal wordt ingezet. Een mooi resultaat van de Lenteloop.

Naast geld voor dit soort onderzoek om ALS de wereld uit te helpen, gaat er ook 25% van het gedoneerde geld naar verbetering van zorg voor ALS patiënten en hun verzorgers. Afgelopen jaar bijvoorbeeld naar het Maurits Huys.

Wilt u meer lezen over wat er is bereikt met al het geld dat is gedoneerd, kijk dan op https://www.alslenteloop.nl/wat-gebeurt-er-met-uw-bijdrage

Inschrijven kan HIER: https://www.alslenteloop.nl/inschrijven

RABO ALS Lenteloop 2018

Ook in 2018 was het druk bij elke start!

ALS Lenteloop 2017 Bilthoven

En weg was de Kids-run in 2017!

ALS Lenteloop 2019 Bilthoven

In 2019 werd er een record bedrag opgehaald. Vincent Cornelissen (initiatiefnemer van de ALS Lenteloop) neemt de cheque met veel plezier in ontvangst

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht