Gedeputeerde Robert Strijk bezoekt Utrecht Science Park Bilthoven

Bezoek Gedeputeerde Robert Strijk aan USPB; Gedeputeerde Robert Strijk bezoekt Utrecht Science Park Bilthoven

Gedeputeerde Robert Strijk bezoekt Utrecht Science Park Bilthoven. Van links naar rechts: Jan-Eric Zandbergen (Ceo BBio), gedeputeerde Robert Strijk (provincie Utrecht), Jef de Clercq (Ceo Poonawalla Science Park BV), Martin Le Loux (Director Poonawalla Science Park BV), Jan Henk van der Velden (directeur Stichting USP) en wethouder Madeleine Bakker-Smit (gemeente De Bilt).

Afgelopen vrijdagochtend bracht gedeputeerde Robert Strijk van de provincie Utrecht samen met wethouder Madeleine Bakker-Smit (Economie) van de gemeente De Bilt een werkbezoek aan bedrijven op de Life Science-as in Bilthoven. De ochtend startte op Utrecht Science Park Bilthoven.

Utrecht Science Park Bilthoven (USPB)

Gedeputeerde Strijk en het gezelschap kreeg een rondleiding bij het bedrijf Bilthoven Biologicals op het USP Bilthoven. Bilthoven Biologicals ontwikkelt en produceert vaccins. Naar schatting wordt wereldwijd meer dan 30% van de huidige vaccins op basis van technologie uit Bilthoven geproduceerd. Gedeputeerde Robert Strijk: “Ik ben onder de indruk van de wereldwijde betekenis die bedrijven en activiteiten op het Utrecht Science Park Bilthoven spelen op het gebied van virusbestrijding. Zo zou de globale uitroeiing van polio niet zo ver zijn geweest zonder Bilthoven. Het onderstreept nog maar weer eens het belang van samenwerking tussen bedrijfsleven, provincie, gemeente en onderwijs.”

Berg en Bosch

Vervolgens bezocht het gezelschap het bedrijvenpark Berg en Bosch. Dit is een bedrijvenpark met een unieke thematische opzet: op één en hetzelfde terrein zijn organisaties gevestigd die actief zijn in de sectoren zorg, gezondheid en sociaal-maatschappelijke dienstverlening. Die bundeling van gelijksoortige organisaties stimuleert en verbindt. Gedeputeerde Robert Strijk bezocht onder andere het Alexander Monro Ziekenhuis, een gespecialiseerd ziekenhuis voor borstkanker.

 

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht