‘Buiten Spelen!’

SSW BuitenSpelen Vijverhof De Bilt. Foto: Hans Lebbe / HLP images

Stralend weer op de Vijverhof in De Bilt. De belangstelling is dan ook groot, zelfs op het dakterras

Met live muziek sporten aan huis voor ouderen. Maandag 11 mei en ook gisteren 18 mei 2020 was het ‘Buiten Spelen!-dag’ in Maartensdijk, De Bilt en Bilthoven. Muzikanten van het KunstenHuis verzorgden een live optreden voor bewoners, terwijl buurtsportcoaches van Mens De Bilt een sportief programma begeleidden op de klanken van de muziek.

Muziek en bewegen aan huis

In de hal of voor de deur traden de sportcoaches en muzikanten op. Bewoners  van de SSW-woongebouwen Dijckstate, Toutenburg, Lugtensteyn, Vijverhof, De Leijenburgh, Biltsteyn en de Planetenbaan, konden vanaf hun eigen balkon of galerij op een van deze twee dagen sporten én genieten van de mooie klanken van saxofonist Pia Oberneuwirther en gitarist Stephan Jankowski. Het was een vitale en muzikale start van de week.

Samenwerking

De combinatie van sportief en muzikaal vermaak voor ouderen is een samenwerking tussen het KunstenHuis, Woonstichting SSW, Mens De Bilt en Samen voor De Bilt. Ruut te Velthuis, hoofd muziek van het KunstenHuis: “De combinatie van muziek en bewegen is een mooie manier om verbinding te maken. In Zeist organiseren we dit al een paar weken met succes. Ook in gemeente De Bilt gaan we dit vaker doen”.
Danny Visser, directeur-bestuurder van SSW vertelt: “Leuk dat we bewoners zo een beetje kunnen opfleuren in deze tijd van verplicht thuis blijven. Mede dankzij de goede samenwerking met onze maatschappelijke partners. “

Creatief

Ook wethouder Smolenaers kwam kijken bij De Leijenburgh en is enthousiast: “Ik vind het hartstikke mooi dat dit gebeurt. Het is een toonbeeld van samenwerking en een creatieve invulling van mogelijkheden binnen de coronamaatregelen. En creativiteit hebben we nodig, juist in deze tijd. Dit soort initiatieven is heel waardevol, zowel voor bewoners maar ook voor de muzikanten, die nu weer voor publiek kunnen spelen”.

SSW BuitenSpelen Toutenburg Maartensdijk. Foto: Hans Lebbe / HLP images

Ook op Toutenburg in Maartensdijk doen vele bewoners mee

SSW BuitenSpelen Planetenbaan Bilthoven. Foto: Hans Lebbe / HLP images

Op de Planetenbaan hebben de muzikanten en de buursportcoaches geen gebrek aan belangstelling

SSW Optreden en bewegen met Kunstenhuis en MENS De Bilt Dijckstate. Foto: Hans Lebbe / HLP images

Dijckstate wordt in vuur en vlam gezet door de Buurtsportcoaches en de muzikanten

SSW Optreden en bewegen met Kunstenhuis en MENS De Bilt. Foto: Hans Lebbe / HLP images

Bij De Leijenburgh wordt er buiten opgetreden. Een frisse wind deerden de muzikanten, de buurtsportcoaches en de bewoners niet

SSW Optreden en bewegen met Kunstenhuis en MENS De Bilt Lugtenstein. Foto: Hans Lebbe / HLP images

Ook in Lugtenstein is het swingen!

SSW Optreden en bewegen met Kunstenhuis en MENS De Bilt. Foto: Hans Lebbe / HLP images

Hoog bezoek. Danny Visser (directeur-bestuurder Woonstichitng SSW), wethouder cultuur Dolf Smolenaers en Rob Schouw directeur KunstenHuis De Bilt Zeist) komen even kijken bij het evenement op De Leijenburgh

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht

  • Samen voor De Bilt - Zingen en buiten spelen met livemuziek
    27 mei 2020 op 15:46

    […] leuk muziek- en beweegmoment. Zowel de Biltsche Courant als De Vierklank publiceerden hier over. En Hans Lebbe van De Bilt in Beeld maakte er een mooi verslag […]