Eerste duurzame huurwoningen in Hof van Bilthoven opgeleverd

SSW Eerste Sleutel Hof van Bilthoven. Foto: Hans Lebbe / HLP images

Mevrouw Timmerman en haar zoons nemen vol trots de sleutel van hun nieuwe woning in Hof van Bilthoven in ontvangst van Danny Visser van SSW

De eerste bewoners van Hof van Bilthoven ontvingen op 13 en 14 mei van Woonstichting SSW de sleutels van hun nieuwe woning.  Dankzij de goede samenwerking met  ERA Contour en de grote inzet van de bouwvakkers, kunnen de huurwoningen ook in deze coronatijd volgens planning worden opgeleverd.

Hof van Bilthoven

Wie in de afgelopen maanden de Melkweg in Bilthoven passeerde, zag op het terrein van de voormalige basisscholen een hele nieuwe buurt groeien. In Hof van Bilthoven ontwikkelt en realiseert  ERA Contour 33 huurwoningen voor SSW. Ook bouwt ERA  er 72 koopwoningen. Alle woningen zijn gasloos en uitgerust met een individuele bodemwarmtepomp en zonnepanelen.
De belangstelling voor de huurwoningen was erg groot: bijna 500 kandidaten reageerden op de 33 woningen toen die via WoningNet werden aangeboden. Begin dit jaar waren alle woningen verhuurd. De huurwoningen aan de Sterrenhof worden de komende weken opgeleverd. Na de zomervakantie ontvangen de huurders aan de Melkweg de sleutels van hun nieuwe woning.

Nieuwbouw blijft nodig

Om de wachttijden voor een sociale huurwoningen te verkorten, moet SSW blijven investeren in nieuwbouw. Danny Visser, directeur-bestuurder SSW: “Allereerst wil ik de eerste bewoners van Hof van Bilthoven feliciteren met hun mooie, duurzame huis. We zijn heel blij met deze nieuwe sociale huurwoningen, want doordat deze bewoners verhuizen ontstaan weer woonkansen voor andere woningzoekenden. SSW heeft diverse locaties op het oog om in de komende jaren nog circa 400 nieuwe woningen te realiseren. Zo willen we de sociale woningmarkt in de gemeente De Bilt in beweging krijgen.”

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht