Bibliotheek Idea Bilthoven gaat weer open

Bibliotheek IDEA Bilthoven weer open. Foto: Hans Lebbe / HLP images

Bibliotheek IDEA Bilthoven weer open

Goed nieuws voor de bibliotheekleden. Bibliotheek Idea Bilthoven is vanaf maandag 18 mei 2020 weer geopend met aangepaste openingstijden en dienstverlening. Zo kan iedereen weer boeken en andere materialen lenen en terugbrengen. Bibliotheek Idea heeft de afgelopen week de Bibliotheek zo ingericht, dat het voor bezoekers én medewerkers veilig is om in de bibliotheek te zijn.

Voorlopig is de bibliotheek alleen open voor het lenen en terugbrengen van boeken en materialen. Het lenen gebeurt via de zelfservice balies, het terugbrengen kan via de inleverbrievenbus aan de voorzijde van Het Lichtruim. De leestafel, werkplekken, koffieautomaat en toiletten zijn tijdelijk buiten gebruik. Vragen stellen bij de balie kan, maar indien mogelijk ontvangt de bibliotheek deze liever per mail of per telefoon (klantcontact@ideacultuur.nl).

Omdat de bibliotheek niet teveel mensen binnen mag laten, vragen wij om thuis al je keus te maken en exemplaren te reserveren. Zo staan ze al voor je klaar en is elke klant ook maar kort in de bibliotheek aanwezig. De bibliotheek vraagt ook om zoveel mogelijk alleen naar de bibliotheek te komen. Een volwassene mag met 1 kind t/m 12 jaar naar binnen. Kinderen mogen niet alleen naar de bibliotheek. De komende periode breidt Bibliotheek Idea Bilthoven haar openingstijden en dienstverlening verder uit.

Vanaf maandag 18 mei 2020 zijn de tijdelijke openingsuren:

Maandag: 14.00-17.00 uur
Dinsdag: 8.30-12.00 uur
Woensdag: 8.30-12.00 uur en 14.00-17.00 uur
Vrijdag: 8.30-12.00 uur en 14.00-17.00 uur

Op dit moment is nog niet bekend wanneer de Bilbiotheek Idea Maartensdijk open gaat.

‘Anderhalvemeterbibliotheek’

IDEA vertelt hierover: “We zijn erg blij jullie weer te mogen verwelkomen, maar natuurlijk is het niet alles meteen zoals het was. Vanwege het coronavirus zijn we vanaf nu de ‘’anderhalvemeterbibliotheek’’. Wat betekent dit? We richten de bibliotheek zo in dat het voor alle bezoekers én medewerkers veilig is om de bibliotheek te bezoeken. Zo zorgen we er met elkaar voor dat zij stap voor stap weer gebruik kunnen maken van de bibliotheek. Hoe de ‘’anderhalvemeterbibliotheek’’ eruit ziet, leggen we hieronder onder andere door een infographic aan je uit.”

Bekende regels

Wanneer je de bibliotheek bezoekt, gelden eigenlijk dezelfde regels zoals je inmiddels ook bij supermarkten en bouwmarkten gewend bent; er mag een beperkt aantal mensen naar binnen, iedereen die naar binnen gaat moet een een ’toegangsitem’ (bv. een mandje) meenemen. Wanneer deze op zijn, dan dien je buiten (op anderhalve meter afstand van elkaar) te wachten tot er weer een toegangsitem beschikbaar is. Ook is er in de bibliotheek een looproute aangegeven.

Meer informatie over de heropening is te lezen op www.ideacultuur.nl/open.

Infogrpahic anderhalvemeterbibliotheek Idea Bilthoven

Infogrpahic anderhalvemeterbibliotheek Idea Bilthoven

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht