Aanstaande zaterdag 27 november rijdag Modelspoorbaan Leijensehof

STOMM Rijdag 2018 Bilthoven Modeltreinen

Op dit station is het erg druk

Aanstaande zaterdag 27 november van 10.00 tot 15.00 uur houdt de Stichting Openbaar Museum Modelbouw haar jaarlijkse modelspoorbaan rijdag. “Aan de immense modelspoorbaan wordt door vrijwilligers nog steeds hard gewerkt en de baan wordt steeds uitgebreider,” vertelt Willem Boot, voorzitter van StOMM. “De H0-baan is dan ook uitgegroeid tot een waar museum en omvat modelbanen die de stoutste verwachtingen overtreffen.” De toegang evenals de koffie en thee met wat lekkers is gratis! Leijenseweg 115 o (o van oliebol) 3721 BC Bilthoven (zie routebeschrijving onderaan dit bericht).

Toegang met QR-code

“Onze rijdag gaat door …. maar we houden ons en u uiteraard graag aan de maatregelen van het RIVM”, vertelt Willem Boot. “Uw en onze gezondheid is uitermate belangrijk. Daarom willen we bij de ingang graag uw QR scannen en wilt u dan ook uw ID paraat houden.” De modelbaan bevindt zich op de eerste verdieping. Moeilijk ter been? geen nood, u kunt met de stoeltjeslift naar boven!

Rollend materieel naar Zwitsers en Duits voorbeeld

Het rollend materieel komt hoofdzakelijk uit het zogenaamde tijdperk III en omvat globaal de periode 1945 – 1965. Het materieel is naar Zwitsers en Duits voorbeeld en rijdt voor het overgrote deel op drie-rail wisselstroom. De H0-modellen zijn onder andere van Märklin, Fulgurex, Roco, Lemaco, Rivarossi, HAG, Metropolitan, LS Models en Bemo. Ook is een deel van de baan gelijkstroom, waar weer andere merken te zien zijn zoals Fleischmann.

Zwitserland in H0m

Er is bovendien een mooi Zwitsers smalspoor (H0m) te zien met als voorbeeld het station Gletsch van de Furka Oberalp Bahn (FO) als middelpunt. Zoveel mogelijk wordt de werkelijkheid benaderd. Ook deze baan is in de afgelopen maanden grondig aangepakt en verder uitgebreid.

Volledig handgebouwde modelspoorbaan

Kortom, alle reden om zaterdag tussen 10.00 tot 15.00 uur een uniek kijkje te komen nemen in dit eldorado voor de modelbouwers en treinliefhebbers. Bovendien worden vrijwel alle model fabriekspanden en -huizen volledig met de hand gebouwd uit basismaterialen (waaronder laser-gesneden karton) naar bestaand voorbeeld en komen niet uit een bouwdoos! Vele details in de gebouwen en het landschap zijn adembenemend mooi en gemaakt met af en toe een stukje humor!

U kunt het Modelbouw Museum vinden op de Leijenseweg 115 o (o van oliebol) 3721 BC Bilthoven (naast The Real Gym)

Meer informatie: http://stomm.nl

Hierbij alvast een impressie van wat u kunt verwachten en een routebeschrijving:

Rijdag Modelbaan StOMM Bilthoven

Rijdag Modelbaan STOMM Bilthoven

Industrie en wonen alles in originele proporties

Rijdag Modelbaan STOMM Bilthoven

Het Zwitserse bergstation Gletch in H0m

STOMM Rijdag 2018 Bilthoven Modeltreinen

Werkelijkheid en model komen hier wel heel dicht bij elkaar

Rijdag Modelbaan StOMM Bilthoven

Nog een stukje Zwitserse spoorbaan

STOMM Rijdag 2018 Bilthoven Modeltreinen

Deze diesel staat klaar om een partij buizen te vervoeren

StOMM

De route naar al dat model moois (Bron: StOMM)

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht