Voor het eerst Dodenherdenking in Groenekan

Dodenherdenking Groenekan 2016

Dodenherdenking Groenekan 2016 bij het B-17 monument

De 4 mei werkgroep organiseerde dit jaar voor de eerste maal de 4 mei herdenkingsbijeenkomst in Groenekan. Het thema was De Vrijheid Omarmd, Geef Vrijheid Door. In de Hervormde kerk was eerst een samenkomst. De bijeenkomst werd geopend door wethouder Jolanda van Hulst. Er werd gezongen door het Algemeen Zangkoor Maartensdijk met de bariton Jan Hilbert als solist. Gerrie Heldoorn begeleidde het koor op het orgel.

De aanwezigen liepen daarna een korte stille tocht naar het monument van de B-17 waar Kunst en Genoegen koralen speelde. Het taptoesignaal werd gespeeld en daarna sloeg de kerkklok 8 uren. Vervolgens waren de aanwezigen twee minuten stil. Aan het eind van de twee minuten stilte werden couplet 1 en 6 van het Wilhelmus gezongen door alle aanwezigen, begeleid door Kunst en Genoegen. Wethouder Jolanda van Hulst legde namens de gemeente De Bilt een krans. De oranjevereniging legde bloemen evenals de Stichting B-17 Monument Groenekan. Er werden gedichten voorgedragen door twee zeer jonge aanwezigen.

Aan het eind van het officiële programma waren de belangstellenden van de herdenkingsbijeenkomst welkom om in Dorpshuis De Groene Daan koffie of thee te komen drinken.

In een stille tocht verplaatsten de aanwezigen zich van de kerk naar het monument

Dodenherdenking Groenekan 2016 B-17 monument

Wethouder Jolanda van Hulst legt een krans namens de gemeente De Bilt

Dodenherdenking Groenekan 2016 B-17 monument

Dodenherdenking Groenekan 2016

Velen waren naar de Dodenherdenking in Groenekan toegekomen

Dodenherdenking Groenekan 2016

Dodenherdenking 2016 in Groenekan

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht

1 Reactie

  • Reageer
    B-17 Monument verrijkt met rode rhododenderons - DeBiltinBeeld.nl
    30 april 2017 op 17:01

    […] In 2016 maakte DeBiltinBeeld.nl een sfeervolle reportage van de Dodenherdenking, die toen voor het e… […]

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.