Westbroek opgepast! Ooievaars in actie!

Ooievaars in actie

Westbroek opgepast! Ooievaars in actie

In de volksmond heet het dat de ooievaar de kinderen brengt. Maar de ooievaars in Westbroek hebben wel wat anders aan hun hoofd. Ze zijn razend druk met het perfect in orde maken van hun nesten. Maar liefst drie paren ooievaars nestelen op en rond de kerk. Wat een enig gezicht!

De ooievaars hebben het er maar druk mee.  Elk paar is in de weer om ieder takje helemaal precies op de juiste plek in te vlechten. Intussen moeten er ook nog kikkers gevangen worden en het verenpak dient ook regelmatig gepoetst te worden. Het is werkelijk een hele drukke tijd voor de ooievaars.

Het zal vast niet lang meer duren voor het jonge grut geboren gaat worden. En we kunnen niet wachten tot de jonge ooievaartjes hun kopjes over de rand van het nest gaan steken. We houden ze in de gaten!

Voor alle zekerheid willen we wel nog even waarschuwen: Westbroekers, opgelet, de ooievaars zijn weer actief!

Ooievaars in Westbroek

Ooievaars in maken hun nest boven op de kerk in Westbroek

Ooievaars op de kerk in Westbroek

De kerk in Westbroek. Een plek waarop ooievaars graag nestelen

Ooievaars in actie

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht

3 Reacties

 • Reageer
  Kees v gogh
  10 maart 2017 op 21:59

  Altijd een leuk onderwerp

 • Reageer
  Truusje van der Linden
  12 maart 2017 op 07:16

  Wat zijn ze prachtig: de ooievaars en de foto’s !

  Groeten van Truusje

 • Reageer
  Kun je even krabben? O ja, daar ja ... yess! - DeBiltinBeeld.nl
  25 mei 2018 op 17:00

  […] De Westbroekse ooievaars twee jaar geleden […]

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.