Aanstaand weekend Gluren bij de Buren 2017

Gluren bij de Buren

Gluren bij de Buren dit jaar ook met gitarist Kees van der Poel

Op zaterdag 18 en zondag 19 maart a.s. is het Gluren bij de Buren. Een jaarlijks terugkerend evenement in De Bilt en Bilthoven. Op 15 adressen is er muziek, cabaret, poëzie en/of kunst. Ook Kees van der Poel doet dit jaar mee. Een begenadigd gitarist, die zondag de 19e maart zijn akoestisch gitaar in de zogenaamde ‘finger-style’ bespeelt.

“Ik doe dit jaar voor de eerste mee,” vertelt Kees. “Deze dag geef ik drie huiskamerconcerten op de Iepenlaan 115 in Bilthoven (De Leyen). Om 13.00, 14.30 en 16.00 uur. Ik speel dan ragtime, blues, Americana, maar ook Ierse folk-liedjes.” Deze tijden gelden overigens voor alle locaties van Gluren bij de Buren. De uitvoeringen duren ongeveer 20 à 30 minuten. Tussendoor is er dan tijd om naar een volgende locatie van je keuze te gaan.

KLIK hier voor het hele programma van Gluren bij de Buren 2017.

KLIK hier voor de 2018 editie!

Meer over Kees van der Poel

Kees van der Poel woonde als kind in Texas. Americana en blues werden als het ware met de paplepel ingegoten. Later in Nederland was Kees in de jaren 70-80 gitarist bij legendarische folkgroepen als Wargaren en Wolverlei. Zijn stijl is bijzonder transparant. Tijdens ons bezoek aan hem, liet hij diverse nummers horen in zijn bijzondere stijl.

Gluren bij de Buren

Een transparante klank van de klassieke Martin

‘Finger-Style’

“Met de door mij gebruikte methode speel je eigenlijk drie lagen,” legt Kees uit. “De duim doet de bas, de vingers de melodie en tussendoor klinken de begeleidende akkoorden. Hierdoor ontstaat een sound dat net zo goed uit twee gitaren zou kunnen komen.“ Kortom, een bijzonder optreden dat je eigenlijk niet zou mogen missen.

Martin gitaren

Tijdens Gluren bij de Buren neemt Kees twee gitaren mee. Een echte klassieker uit 1957. “Dit is een mooie oude Martin gitaar type 00-17, die nog steeds een heel bijzondere klank heeft. De andere gitaar is ook een Martin (000-18), maar is nieuwer. Wel is het een kopie van een hele beroemde gitaar die Martin bouwde in 1934. Beide hebben zo hun charme en bijzondere klank.” Dat konden wij alvast horen!

Gluren bij de Buren

Gluren bij de Buren een huiskamer concert met Kees van der Poel

Aanstaand weekend Gluren bij de Buren 2017

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht

1 Reactie

  • Reageer
    Kees v gogh
    16 maart 2017 op 16:30

    Een leuke reportage van een bijzondere gitarist

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.