Sfeervol gluren bij de buren op Sandwijck

Gluren bij de buren op Sandwijck 2017

Het was dit weekend weer heerlijk Gluren bij de Buren. Wij namen een kijkje in villa Sandwijck. En we waren zeker niet de enigen die dit mooie landhuis wel eens van binnen wilden zien. Het was een sfeervolle middag met een boeiend programma.

De bewoners van Sandwijck hadden er een leuke middag van gemaakt. De middag begon met een quiz. Mirte van Geenen legde de bezoekers vragen voor over de geschiedenis van het landhuis en het landgoed Sandwijck. Zo kwamen we onder andere te weten dat er 23 mensen in het landhuis wonen en dat de kleine prinses Juliana ooit op het landgoed gespeeld heeft.

Vervolgens verraste Ariadne Verstegen ons met werkelijk heerlijk gespeelde pianomuziek van Schumann en Radiohead. Ariadne liet ons ook kennis maken met Cornelis – haar pluche pinguïn – die gewoonlijk graag meebeweegt als zij piano speelt. Ariadne had hem gefilmd bij zijn activiteiten en begeleidde vervolgens het filmpje met grappige zelf geschreven pianomuziek.

Vervolgens interviewde Mirte van Geenen een bewoner van het eerste uur, Wigle Braaksma, over de geschiedenis van Sandwijck. Wigle is een heerlijke spraakwaterval en een bron van informatie als het om Sandwijck gaat. Hij woont sinds 1982 op Sandwijck en heeft heel veel leuke anecdotes te vertellen over hoe het zowel het landhuis als het landgoed Sandwijck is vergaan na dat het succesvol gekraakt is in 1980. De krakers zijn uiteindelijk de redding geweest van het huis, dat vanwege vergaande verwaarlozing op instorten stond in de jaren 70 van de vorige eeuw.

Na afloop van het programma konden de bezoekers in de roze serre nog gezellig napraten en er was koffie of thee met fruit en koekjes. In de serre was ook een kleine tentoonstelling ingericht over de recente geschiedenis van Sandwijck. In de hal van Sandwijck was beeldend werk van Gerda Bles te bewonderen.

Kinderen konden terecht bij Roserijn, om hun gezicht te laten schmincken, of om zelf een pijl en boog, bosparfum of een totemstok te maken.

KLIK hier voor de 2018 editie!

Ariadne Verstegen begeleidt haar pinguïn Cornelis met vrolijke, zelfgeschreven pianomuziek

Ariadne Verstegen brengt heerlijke pianomuziek ten gehore

Mirte van Geenen interviewt Wigle Braaksma, een bewoner van het eerste uur

Gluren bij de buren 2017 Sandwijck

Een kleine tentoonstelling over de geschiedenis van Sandwijck

Roserijn weet de kinderen wel te vermaken

Gluren bij de buren op Sandwijck

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.