Beelden van Jits Bakker kunnen wellicht toch op Beerschoten blijven

De beelden van  Jits Bakker kunnen wellicht toch op Beerschoten blijven

De beelden van Jits Bakker kunnen wellicht toch op Landgoed Beerschoten blijven. De Provincie Utrecht, eigenaar van de beelden, wil de beelden graag voor Utrecht behouden en gaat onderzoek doen naar de mogelijkheden. Utrechts Landschap, de terreineigenaar, draagt graag bij aan een oplossing. Gedeputeerde Staten van de provincie Utrecht heeft besloten om te onderzoeken of de beeldentuin van kunstenaar Jits Bakker gehandhaafd kan worden op landgoed Beerschoten in De Bilt. Als terreineigenaar van Beerschoten verwelkomt Utrechts Landschap dit besluit van harte.

Al langer heeft Utrechts Landschap aangegeven blijvende gastvrijheid te willen bieden aan de beeldentuin. Dit heeft Utrechts Landschap sinds ruim een jaar ook aangegeven aan zowel de provincie als aan de erven van Jits Bakker en met name zijn zoon, Tibo van der Zande.

De provincie Utrecht is de eigenaar van de beelden van Jits Bakker. Zij heeft zich als eigenaar de afgelopen tijd beraden over de kosten voor onderhoud en beveiliging van de beelden. De uitkomst is nu dat de provincie de beelden voor Utrecht wil behouden.

Utrechts Landschap draagt graag bij aan een oplossing

De provincie heeft Utrechts Landschap laten weten te willen overleggen hoe de beeldentuin kan worden ingepast in de aankomende herinrichting van het park. Vorig jaar heeft Utrechts Landschap al aangegeven hiervoor reële kansen te zien. Utrechts Landschap draagt graag bij aan een oplossing vanuit onze kennis van landgoedbeheer en het gebied. Ons aanbod om plek te blijven bieden aan de collectie van Jits Bakker staat overeind, evenals het enthousiasme waarmee onze vrijwilligers op Beerschoten de beeldentuin onder de aandacht van wandelaars brengen.

Beelden van Jits Bakker: mooi in alle jaargetijden!

Beelden van Jits Bakker

Beerschoten Jits Bakker Herfst

Beerschoten Jits Bakker Herfst

Beeldentuin Jits Bakker

Bakkers Beeld van moeder en kind stond onlangs nog in de sneeuw

Zomers beeld van Market garden

De fluitspeler onder zomerse wolken

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht

1 Reactie

  • Reageer
    Pure romantiek in het atelier van Jits Bakker - DeBiltinBeeld.nl
    12 september 2018 op 17:34

    […] Beelden van Jits Bakker […]

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.