Fototentoonstelling 100 jaar Bilthoven feestelijk geopend

100 jaar Bilthoven

De Fototentoonstelling 100 Jaar Bilthoven van de Historische Kring De Bilt officieel geopend door burgemeester Sjoerd Potters en Rob Herber

Vanmorgen is de tentoonstelling 100 jaar Bilthoven feestelijk geopend in aanwezigheid van burgemeester Sjoerd Potters. Velen waren naar Veldhoven Interieurs op het Vinkenplein gekomen om de opening mee te maken. De Brandweerharmonie Bilthoven zorgde voor de muzikale omlijsting,

De Historische Kring D’Oude School organiseert deze expositie en zijn erg blij dat Veldhoven Interieurs een maand lang onderdak biedt aan deze unieke tentoonstelling van vooral fotomateriaal, ondersteund door een aantal films.

Rob Herber

Rob Herber van de Historisch Kring leidde de tentoonstelling in. Ook voorzitter Paul Meuwese en Janine Veldhoven lieten van zich horen. Ook burgemeester Potters, die het openingswoord uitsprak, gaf een mooie bloemlezing over de ontstaansgeschiedenis van Bilthoven. Door het onthullen van het kombord ‘Bilthoven’ door de burgemeester met Rob Herber, werd de tentoonstelling officieel geopend.

Evenementencommissie

Het was voor velen een feest van de herkenning, soms met weemoed, maar vaak met een scala aan herinneringen. ‘Hier ben ik geboren!’, klonk regelmatig. En, “Dit is mijn vader op de groepsfoto”. Kortom het was een feest van de herkenning. De fototentoonstelling is tot stand gekomen door de evenementencommissie bestaande uit Donald Noorhoff, Ellen Drees, Rob Herber, Marcel Jansen en Hans de Groot.

Reisende tentoonstelling

De fototentoonstelling zal regelmatig verhuizen. zo is deze de komende tijd te zien in de WVT, Het Lichtruim, in de Mathildezaal van het gemeentehuis, de Schutsmantel en in de Centrumkerk. Kijk voor de data op de website van de Historische Kring D’Oude School www.historischekringdebilt.nl.

100 jaar Bilthoven

Voorafgaand aan de officiële opening gaf de Brandweerharmonie Bilthoven een prachtige uitvoering

Fototentoonstelling 100 Jaar Bilthoven Historische Kring

Voorzitter Paul Meuwese gaf een korte inleiding

Fototentoonstelling 100 Jaar Bilthoven Historische Kring

Janine Veldhoven vond het zichtbaar leuk dat de tentoonstelling bij haar in de winkel de primaire beleeft

Fototentoonstelling 100 Jaar Bilthoven Historische Kring

Rob Herber ging dieper in op de geschiedenis met een tijd overeenkomstig luchtschip

Fototentoonstelling 100 Jaar Bilthoven Historische Kring

Burgemeester Sjoerd Potters gaf ook een korte terugblik op de geschiedenis van Bilthoven.

Fototentoonstelling 100 Jaar Bilthoven Historische Kring

Een feest van de herkenning

Fototentoonstelling 100 Jaar Bilthoven Historische Kring

Ellen Drees ging maakte met de burgemeester een rondje over de tentoonstelling

Fototentoonstelling 100 Jaar Bilthoven Historische Kring

Overzichtelijk met diverse titels passeert 100 jaar Bilthoven de revue

Fototentoonstelling 100 Jaar Bilthoven Historische Kring

“Hier ben ik geboren,” wist Hans de Groot ons te vertellen

Boek 100 jaar Bilthoven

Boek 100 jaar Bilthoven

Fototentoonstelling 100 jaar Bilthoven feestelijk geopend

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht

1 Reactie

  • Reageer
    Brandweerharmonie Bilthoven oefent achter Werkplaats - DeBiltinBeeld.nl
    26 mei 2017 op 17:03

    […] Optreden tijdens de opening van de tentoonstelling 100 jaar Bilthoven […]

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.