Brandweerharmonie Bilthoven oefent achter Werkplaats

Brandweerharmonie Bilthoven

Brandweerharmonie Bilthoven tijdens hun oefenavond

Het is wel even wennen om de Brandweerharmonie Bilthoven in burger te zien spelen en lopen. Onlangs gingen we op bezoek bij een oefenavond van de Brandweerharmonie, want wil je een mooie show lopen, dan moet er veel geoefend worden. Traditiegetrouw gebeurt dit achter de Werkplaats, waar een mooi grasveld en een betegeld basketbal terrein ter beschikking staan.

De Tambour Maître Peter Otten heeft hierin een belangrijke taak. Hij oefent de voor dit jaar de nieuwe choreografie die gebruikt zal worden bij diverse show-evenementen waar de Brandweer Harmonie aan deelneemt. Na de eerste poging, zag de tweede voorvertoning er al goed uit en zaten de figuren weer een beetje in het hoofd. De eerst volgende uitvoering is Taptoe Borculo op 17 juni in de middag. “Voor dat je het weet is het zover,” zegt Peter Otten.

“Het is best lastig,” vertelt een der muzikanten. “Je moet goed en zuiver spelen én je moet de figuren goed lopen. Dit duurt echt wel een paar avonden wil dit er goed in zitten. In de tussentijd oefenen we natuurlijk ook de muziek.” De Brandweerharmonie oefent sinds enige tijd in de Van Dijckschool en wel elke vrijdagavond!

Het was een frisse avond, waar steeds regen dreigde. Gelukkig bleef het droog en kon de harmonie tot zonsondergang oefenen met een mooi resultaat! Wij hebben grenzeloos respect gekregen voor de leden van de harmonie, die in hun vrije tijd een mooie show voorbereiden waarvan wij telkens weer kunnen genieten!

De harmonie bestaat uit 40 muzikanten en heeft ongeveer 15 leerlingen.

Brandweer Harmonie Bilthoven Training

Even ‘inlopen’ en de klank bepalen

Brandweer Harmonie Bilthoven Training

De piccolo’s op rij

Brandweerharmonie Bilthoven

Spelen, marcheren en figuren lopen is best ingewikkeld en een ware uitdaging

Brandweer Harmonie Bilthoven Training

Een tenor sax is op zich al een klus om die te bespelen, zeker als je er ook nog mee moet lopen

Brandweer Harmonie Bilthoven Training

Het zag er steeds beter uit. Het weer dreigde wel, maar regen bleef uit

Brandweer Harmonie Bilthoven Training

Lopen met een trombone is een uitdaging; hij steekt namelijk een flink eind uit en je wil niet iemand raken

Brandweer Harmonie Bilthoven Training

De muziek zit vernuftig op de mouw gespeld

Brandweer Harmonie Bilthoven Training

Koper strak op een rij

Brandweerharmonie Bilthoven oefent achter Werkplaats

Nog meer Brandweerharmonie bekijken? Klik dan op de onderstaande links:

Optreden tijdens de opening van de tentoonstelling 100 jaar Bilthoven

Tijdens Koningsdag op de Hessenweg De Bilt

Tijdens de nieuwjaarsreceptie 2017 van de gemeente De Bilt

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.