Tweede ALS Lenteloop een groot succes!

ALS Lenteloop 2017 Bilthoven

De start van de 5 KM tijdens de ALS Lenteloop. Succes Mariëlle en álle anderen!

Vanmiddag vond de tweede ALS Lenteloop plaats in Bilthoven. Wat als een bescheiden loopevenement begon voor hardlopers en wandelaars, heeft zich ontwikkeld tot een groot loop- en muziekfestijn met een landelijke uitstraling. De ALS Lenteloop is een initiatief van Vincent Cornelissen uit Bilthoven bij wie in de zomer van 2015 ALS werd vastgesteld. Hij wilde met deze lenteloop geld inzamelen voor de Stichting ALS en een evenement organiseren waarbij samen lopen en samen het leven vieren voorop zouden staan.

Vandaag zijn meer dan 1.000 lopers en wandelaars uit heel Nederland naar Bilthoven gekomen om aan de ALS Lenteloop mee te doen. Er waren diverse afstanden te lopen, van een ALS special van 500 meter voor mindervaliden tot en met een 10 km loop door de bossen van Bilthoven. Om twee uur precies loste burgemeester Sjoerd Potters het startschot door af te tellen. Wethouder Hans Mieras liep ook mee. Meer dan 200 vrijwilligers maakten het evenement mede mogelijk. Samen lopen voor een wereld zonder ALS. Uiteindelijk stond de opbrengstteller rond de 145.000 euro!

Op het Vinkenplein vond naast het loopevenement ook een fantastisch muzikaal programma plaats. DJ Gerard Ekdom startte met de warming-up voor de lopers en zorgde voor de sfeer op het Vinkenplein. Studentenband Tzigane Swing speelde daarna swingende jazzblues, dixieland, bossa en funk. De band Tswings was daarna aan de beurt om de sfeer er in te houden. Een grande Finale met beide band luidde het einde van een fantastisch evenement in. Zo vierden we gezamenlijk het leven.

Het weer zat best wel mee op een korte regenbui bij de finish van de 5 km en de wandelaars na. De tweede enorme plensbui (net als vorig jaar…) was gelukkig nadat iedereen was gefinisht. Er bleek plek genoeg in de diverse tenten om te schuilen; het kon de pret absoluut niet drukken. Het was een fantastisch evenement met een geweldige opbrengst die geheel ten goede zal komen aan onderzoek naar ALS.

ALS Lenteloop 2017 Bilthoven

Voor aanvang bracht Vincent Cornelissen een toast uit met burgemeester Sjoerd Potters op een geslaagde ALS Lenteloop

Jurre is goed voor 200 euro sponsorgeld! Goed gedaan Jurre!

Het Vinkenplein liep langzaam vol met lopers en publiek

Gerard Ekdom zorgde voor een lekkere warming-up

Luid applaus toen burgemeester Sjoerd Potters bekend maakte dat hij volgend jaar ook gaat meelopen en wel de 10 km. Bovendien beloofde de burgemeester dat hij de ambtenaren ook zal enthousiasmeren om mee te lopen en al in januari wil gaan trainen!

Heeft u hem herkend? Onze sportieve wethouder Hans Mieras? Dit jaar goed voor de 10 km!

5, 4, 3, 2, 1, en weg. De eerste start werd vocaal ingeleid door burgemeester Sjoerd Potters

En weg was de Kids-run! Het startpistool was inmiddels boven water

Ook de wandelaars werden weggeschoten

De eerste kids kwamen binnen en kregen een medaille

Verreweg de meesten hadden zich voor de 5 km ingeschreven

Heel veel!

Ja, ja, ook hoofdsponsor Rabobank Rijn en Heuvelrug. Volgend jaar komen zij met een mega-groot-team, beloofden zij!

ALS Lenteloop 2017 Onderwerg

Ondertussen draaide Gerard Ekdom gewoon door, tot vreugde van deze meiden!

De mooiste finish van de dag was van Henk!

Velen kwamen over de finish alsof ze gewonnen hadden. Goed gedaan Jan-Willem en Ton!

Nog wat verhit met rode koontjes, maar wel een medaille en geen slechte tijd!

Bosje bloemen, daar kun je mee thuiskomen!

De regen deerde niemand!

Gelukkig bleef het publiek ook staan

Tja, met een goede voorbereiding blijf je droog

Ook de wandelaars druppelden binnen

Het hele gezin over de finish: #trots!

Iedere deelnemer kreeg een medaille

De start van de ALS Special was een emotioneel moment van deze dag!

PANG! En weg waren ze. De oudste deelnemer was 89 en de jongste 10!

Vincent Cornelissen trok een ware eindsprint met de familie op de ALS Special. Het publiek droeg hen op handen!

Mega trots! 500 meter op eigen kracht!

Oeps, toen ging het echt serieus regenen. Gelukkig was iedereen gefinisht en was er genoeg plek om te schuilen

Tweede ALS Lenteloop een groot succes!

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht

1 Reactie

  • Reageer
    21 mei 2018 de 3e editie van de Rabobank ALS Lenteloop - DeBiltinBeeld.nl
    25 april 2018 op 17:01

    […] KLIK hier voor de gehele reportage van vorig jaar! […]

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.