Restauratie Molen Geesina voortvarend aangepakt

Molen Geesina Groenekan Restaurantie

Molen Geesina in de stiegers. De restauratie is officieel gestart

Molen Geesina staat sinds kort in de steigers. De restauratie wordt voortvarend aangepakt. Tegelijkertijd is een crowdfundingsactie gestart om zo de gelden bijeen te brengen om de restauratie te bekostigen. Restauratie bleek hard nodig gezien een scheur in het metselwerk van de molen. Er wordt een groot deel van de wand verwijderd en wordt daarna met de juiste stenen opnieuw gemetseld; een specialistisch karwei.

De gemeente De Bilt heeft als eerste een donatie gedaan voor de restauratie. De cheque van 3000 euro werd persoonlijk door burgemeester Sjoerd Potters overhandigd tijdens een gezellig samenzijn vorige week zaterdag. Daarnaast wordt er door een tal van stichtingen en verenigingen een financiële bijdrage geleverd. Het leeuwendeel van de kosten wordt gedragen door Utrechts Landschap, de eigenaar van de molen. De rest van het benodigde bedrag voor de restauratie wordt bijeengebracht door crowdfunding.

Molen Geesina Groenekan in de stiegers Renovatie, Restauratie

Met het hakken van de eerste sleuf in het metselwerk, is de restauratie officieel van start gegaan

Molen Geesina Groenekan in de stiegers Renovatie, Restauratie

Een bijzonder plaatje, op ooghoogte met de naam die net onder de kap prijkt op de molen

Molen Geesina Groenekan in de stiegers Renovatie, Restauratie

De kap werd tijdens een eerdere restauratie al vervangen

Restauratie Molen Geesina voortvarend aangepakt

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht

1 Reactie

  • Reageer
    Molen Geesina Groenekan draait weer! - DeBiltinBeeld.nl
    7 april 2018 op 17:01

    […] Restaurantie Molen Geesina voortvarend aangepakt […]

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.